Tillbaka efter en härlig helg där det mesta gått in riktigt fint spelmässigt, dessvärre kunde jag ej publicera något p.g.a. olika skäl. Idag är jag i allafall tillbaka i vanlig ordning för att tipsa om ett riktigt bra spel i den engelska ligafotbollen! Häng med…

Match: West Bromwich – Queens Park Rangers
Tips: 1:a (-1 handikappsmål)
Odds: 2,85 @ Unibet
Insats: 5/10 units
Spelstopp: 2009-12-14 20:45

Motivering:
Mycket turbulens i bortalaget inför den här matchen, och då nalkas ändå bortamöte mot ett av de lag som bör ta direktplats upp till Premier League, just där man spelade i fjol. Ja, West Bromwich är för starka för den här serien, det är ett faktum. Dock har man oväntat stött på problem emellanåt, och inte alltid övertygat till hundra procent. Dock är risken mycket liten för att det ska ske idag, då fokus ligger på allt annat än just fotbollslir inom QPR. Dessutom har de presterat MYCKET dåligt de senaste matcherna, och då ska det väl inte kunna vända idag?

Ja, West Bromwich är ett topplag i The Championsship, och emellanåt går det inte neka till att man har kapacitet att spela i Premier League, därifrån de degraderades i fjol. Dock stod de upp bra och hotade spelmässigt topplagen i vissa matcher, och visade att i allafall kapacitet finns inom truppen. En svensk hittar vi även här, Jonas Olsson, som vuxit ut till att bli något av en nyckelfigur i laget och som även fått ett par mål noterade denna säsong. I ligan ligger laget bra placerat, en andraplats som innebär PL-spel nästa år, två poäng före tredjeplacerade Cardiff som dock har en match mer spelad. Idag har man alltså ett guldläge att göra ett litet ryck. För ja, sist förlorade man mot just Cardiff, 0-2 hemma. Annars har de ett positivt facit den senaste tiden, på de fem senaste har de endast en förlust, en oavgjord och tre vinster. Målskillnaden ligger på 12-6, vilket ändå är godkänt. Idag ser man till att smälla in ett par baljor?

Bortalaget har kaos inom truppen i dagsläget, med tränarkonflikter osv. efter skandaler den gångna veckan. Dessutom har man floppat rejält den senaste tiden vad gäller siffrorna i målprotokollen, framför allt antal insläppta mål. De två senaste matcherna (hemma mot Middlesbrough och borta mot Watford) har man katastrofala 2-8, vilket givetvis inte håller, speciellt med tanke på att lagen är något sämre än dagens motstånd. Nej, inte mycket som stämmer här, och det är även bekymmer med skadefrånvaron då följande namn saknas inför dagens möte; Steven Reid, Angelo Balanta, Lee Cook, Gavin Mahon och Martin Rowlands. Nej, fel match att vända en dålig trend, då det rent av är klasskillnad… Man kommer gå in för att spela 0-0, och när det väl rinner in 1-2 bollar, då kan siffrorna skjuta i höjden för ett bra hemmalag.

Ettan med handikapp ger ett riktigt guldodds hos Unibet, med tanke på förutsättningarna. Motivationen hos WBA att ta en trea för att hålla Cardiff på lagom avstånd, klasskillnaden på pappret samt spelmässigt hittills denna säsong samt kaoset i QPR med skallningar åt olika håll. Addera därpå även deras skadeläge, och det här känns som en bombetta!

God spellycka,
/Blixt