Senast satt ju Rangers helt klockrent fint, trots vissa bekymmer i andra perioden. Men, det är slutresultatet som räknas, och 7-2 är ju fina siffror till oddset 1,90 på ettan!

Idag går jag i mina egna fotspår, och varför lämna NHL’s hetaste lag för tillfället, när de tar emot ett lag som är tippat utanför slutspelet? Klara förutsättningar, återigen, häng med!

Match: NY Rangers – LA Kings
Tips: 1:a (Vinst för Rangers)
Odds: 2,05 @ Expekt
Insats: 7/10 units
Spelstopp: 2009-10-15 01:00

Motivering:
Rangers är glödheta idag, Kung Henrik likaså! Senast vann man som sagt med betryggande siffror hemma, 7-2. Trots det så speglar det inte riktigt matchbilden, då Toronto låg på bra i andra, och det kunde lika gärna stått 2-2 där, men Lundqvist var lika vass som vanligt i målet. Idag är det återigen hemmaplan, och man kan idag räkna upp till fem raka segrar, efter uddamålsförlusten mot Pittsburgh i premiären på bortaplan. Spelarharmonin i laget verkar vara på topp, och ett lag med en bra stämning och hög moral, på hemmaplan i ett kokande Madison Square Garden, då är det inte kul att agera bortalag. Högklassiga spelare som Gaborik, Wade Redden, Lundqvist, Kotalik, Lisin m.fl. agerar spelpjäser i Rangers, och laget är lika bra på planen som på pappret.

Idag gästas man av Los Angeles Kings, ett annat lag med en väldigt, väldigt bra form. Efter förlusten mot Phoenix har man ryckt upp sig, och nu tagit fyra raka. Förvisso har det varit mot inte allt för kvalitativa lag, som Islanders och St. Louis Blues, men ändå. Mest imponerande prestationen är 6-4 hemma mot San José. Dock ska inte siffrorna tala sitt språk, då förlusten berodde på en helt tiltad Nabokov i bortakassen, som hamnade på inte så imponerande 80 % i den matchen… Idag möter man en bättre målvakt, och på bortaplan är det skillnad att spela! På pappret ett bra offensivt lag, med spelare som Kopitar, Handzus och Frolov, men annars ett väldigt blekt lag. Målvaktssidan är väl den svaga länken, där Ersberg får agera med jämna mellanrum, tillsammans med Jonathan Quick.

Det känns som om ettan är väldigt fin idag, dock inte lika säker som senast, men ändå. Bra form, hemmaplan, och en väldigt bra trupp över hela banan, något man saknat tidigare år. Los Angeles har sina spetsar, men också sina djupa dalar. Rangers känns bättre över hela banan, och framför allt på den ack så avgörande målvaktspositionen, där världens kanske bästa målvakt idag agerar. 2,05 tackar vi för…

God spellycka,
/Blixt