Ett litet plus igår, och hoppas kunna fortsätta i samma stil. Idag har jag hittat ett spännande överodds i en förhoppningsvis underhållande match spelmässigt! Häng med.

Match: Frölunda – Linköping
Tips: Jan Hlavac att göra mål; JA
Odds: 2,20 @ Unibet
Insats: 4/10 units
Spelstopp: 2010-01-14 19:00

Motivering:
Spännande match mellan två inför säsongen förväntade topplag. Ett av dessa lag har levt upp till förväntningarna, medan det andra kämpar kring slutspelsstrecket. Linköping jagar HV71 i toppen, och Frölunda har fortfarande inte fått full koll på grejerna eller fått spelet att klaffa till hundra procent. Linköping inledde i samma stil, men sedan man fick in sina artistlirare (Hlavac & Hlinka) har man ryckt upp sig avsevärt, och lagets resultat går ofta hand i hand med dessa två lirares individuella resultat…

Hlavac har varit ett gigantiskt tillskott i laget sen han kom till klubben efter runt tio spelade omgångar. Trots ett par missade matcher i början leder han nu målligan tämligen överlägset, med 25 fullträffar, hela TIO mål före närmsta spelare i ryggen. Han har ett målsnitt på i princip 1,00 mål/match (26 matcher, 25 mål). Det är i den statistiken jag finner värdet, då oddset indikerar på runt halva målsnittet. Det faktum att han sedan spelar oerhört mycket i förstakedjan, men även nyckelspelare i lagets vassa powerplay (27 % ), är givetvis inget negativt. Lägg därtill också mycket skickliga passningsspelare i t.ex. Magnus Johansson, Tony Mårtensson, Jaroslav Hlinka, och han lär få ett par skottlägen i matchen, där han kan utnyttja sitt mycket vassa skott, som enligt mig håller NHL-klass.

Vi ska dessutom ta i beräkning att Frölundas försvarsspel denna säsong varit under all kritik. Backarna gör inte skäl för den status eller lön man får, och Holmqvist börjar nog närma sig sitt bäst före-datum. Det faktum att man är det lag på slutspelsplats (och därmed håller någorlunda klass i sitt spel enligt tabell) som släppt in flest puckar är givetvis inget som styrker försvarsstatistiken. Boxplayet är inte heller något att hurra över, där man i snitt släpper in ett mål/match, och endast ligger på 80 %…

Nej, här tycker jag att mycket talar till Linköpings fördel offensivt sett, och inte minst för Hlavac’s chanser att göra mål. Oddset är på tok för högt för att inte testas med ett par kronor, då jag ser en hel del värde i det!

God spellycka,
/Blixt