Formen på topp hos mig! Tre raka vinster, snittodds på strax över 2,10, och förhoppningsvis fortsätter det på samma spår idag. Slutspelet i Elitserien fortsätter, och vi står nu inför semifinalerna. Jag har hittat ett bra odds, som helt enkelt inte kan lämnas orört, häng med!

 Match: Linköpings HC – Djurgårdens IF
Tips: 1:a (Linköpings-vinst)
Odds: 1,85 @ Bet24
Insats: 8/10 units
Spelstopp: 2010-04-01 19:00

Motivering:
Semifinal stundar, och årets stora överraskning ställs mot den på senare år slutspelsvana klubben Linköpings HC. Djurgården förpassade Brynäs tämligen enkelt i kvartsfinalen med 4-1 i matcher, och har därmed ett antal dagars extra vila inför kvällens match. Linköping däremot hade det tyngre med Frölunda, och med kniven mot strupen och 1-3 i underläge i matcher så lyckades man smärre sensationellt vända matchserien. Jag tror på en hemmaseger av följande anledningar;

Linköpings hemmastyrka; Linköping är ett av Sveriges bästa hemmalag. Bättre tryck än i den sjunde och avgörande kvartsfinalen mot Frölunda har det aldrig varit, och publiken ser det här som den bästa chansen någonsin att bärga sitt första SM-guld någonsin. Att de dessutom kom sämre placerade än DIF innebär att de därmed har en match mindre på hemmaplan, vilket i sin tur innebär att denna matchen är extremt viktig på just hemmaplan, då de vid förlust blir tvungna att ta minst två segrar på bortais.

Nyckelspelarna som bäst när det gäller; Stora tveksamheter inför slutspelet gällande nyckelkuggarna Hlinka, Mårtensson, Johansson, Håkansson, Hlavac och Norrena, som inte alls kom upp i sin normala standard de sista 10 omgångarna. Faktum är, att Linköping står och faller med dessa namn. I kvartsfinalen klev de dock fram och ledde vägen vidare till semifinalen, till stor del på egen hand. Fortsätter produktionen framåt samt Norrenas strålande målvaktsspel som han visade upp de två sista matcherna så kan Linköping bli extremt svårtstoppade!

Djurgårdens matchsiffror mot Brynäs övervärderade; 4-1 i matcher, utklassning, seglar enkelt vidare i slutspelet, krossade Brynäs… Nae, inte ens nära den beskrivningen! Faktum är att Brynäs många stunder hade extrem press mot Djurgårdens mål, och att endast oskärpa räddade stockholmarna. De har dessutom ett par juniorer i viktiga roller, och det är lätt att nerverna slår till och att de börjar bli tankspridda om det går lite emot.

Jag anser att Linköping har kapacitet att vinna, och ska helt enkelt göra det här, de måste det. I annat fall sätter de sig i en extremt jobbig situation. Stjärnorna producerar, och Linköping som hockeystad har vaknat till liv. Djurgården trivs dessutom bäst på hemmais, och här tror jag inte att det finns mycket att hämta. Ettan till 1,85 känns spelvärd, jag lirar!

God spellycka,
/Blixt