Jag fortsätter på det inslagna spåret, och idag ställs vi inför ett toppmöte i KHL. Spelvärt odds, häng med!

Match: Salavat Yulaev Ufa – Metallurg Magnitogorsk
Tips: 1:a (-1)
Odds: 2,30 @ Betsafe
Insats: 7/10 units
Spelstopp: 2010-09-13 15:00

Motivering:

Ja, toppmöte i ryska KHL, då storfavoriten till titeln, Salavat, ställs mot ett annat stjärnspäckat lag, Magnitogorsk. Bägge lagen har inlett säsongen bra, men mot mediokert motstånd. Salavat har, enligt mig, ligans klart bästa lag, precis som i fjol, frågan är bara om man kommer upp i sin fulla standard, vilket man ibland har problem med. Magnitogorsk har inte riktigt samma bredd, men spetsen är det inget fel på. Dock finns det svagheter i defensiven som är oroväckande då man ställs mot just ett offensivt skickligt lag, likt idag.

Salavat Yulaev Ufa har som sagt KHL’s bästa lag, om man frågar många experter inklusive mig själv.  På målvaktssidan hittar vi Rysslands landslagsmålvakt: Alexander Eremenko, på backsidan hittar vi ett antal landslagsbackar: Tverdovsky, Koltsov, Starosta, Kalinin, Blatak, Proshkin m.fl. Det är dock den offensiva bredden och spetsen som imponerar mest, med stjärnnamn som: Radulov, Zinoviev, Thoresen, Klepis, Antipov, Saprykin, Nilsson, Kozlov, Svitov, Taratukhin… Ja, den listan kan också göras lång! Bakom detta stjärngäng står också en utomordentligt skicklig coach, Oleg Gross.
Man inledde säsongen starkt genom att fullkomligt köra över Traktor Cheylabinsk på hemmaplan med siffrorna 7-2, ingen direkt värdemätare, men det visar ändå på vilken kapacitet som laget besitter, och då undertecknad bevittnade matchen via stream på nätet så kan jag tillägga att siffran för hemmalaget var i underkant, och tvåsiffrigt hade varit mer rimligt. Det är matcher som den idag som måste vinnas för att man ska kunna ta hem ligan och titeln, och jag anser att man har all kapacitet för att stå för den prestationen här i eftermiddag.

Metallurg Magnitogorsk är ett lag som alltid brukar gå långt i KHL, för fyra år sedan vann man ligan, de två efterföljande åren kom man till conferencefinal i slutspelet, och i fjol gick man till semifinal. Man har en del skickliga spelare i truppen, kanske framför allt offensivt: Fedor Fedorov, Sergei Fedorov, Chistov, Kontiola, Kvasha, Hannula och Rolinek. Defensivt har man inte riktigt samma framstående bredd och spets som Salavat, men svenskbekantingen Janne Niskala är en back som man alltid ska se upp med när han parkerat på blå, han är ett riktigt bra offensivt vapen i PP.
Man har inlett serien med två hemmamatcher, premiären vann man komfortabelt men ej allt för imponerande, då man slog fjolårets nykomling Avtomobilist Ekaterinburg med 2-0. Senaste matchen förlorade man dessutom efter förlängning (3-3 efter full tid, 3-4 e.f.) mot Traktor Cheylabinsk. Känns namnet bekant? Samma lag som Salavat slog med 7-2. Det är alltså bredden som Magnitogorsk faller på, och man ska helt enkelt inte räcka till i dagens möte.

Handikappet ger fina 2,30 på hemmaseger med två mål eller mer. Jag tror att det kommer att vara klart efter två perioder om Salavat bara gasar på i den stil man brukar köra, men om det mot alla odds endast är en uddamålsledning i slutet så finns stora chanser att en öppen kasse finns att skjuta mot, och därmed ser jag stort värde i handikappet. Spelar hårt då jag tycker chanserna är goda för att Salavat ska greja det här!

God spellycka,
/Blixt