Tredje raka från min sida igår, då Tyskland gjorde precis vad som skulle göras, för att slå Azerbajdzjan. 2-0 slutade matchen, och Schweinsteiger’s mål i 12′e minuten satte mitt huvudspel! Även tipsen om handicap och 2/2 (ht/ft) satt fint…

Idag väljer jag att åter sätta klorna i en match från försäsongsturneringen Nordic Trophy, matchen mellan LHC och Malmö Redhawks, häng med!

Linköpings HC - Malmö Redhawks
Mitt Tips: 1:a (-1,5 hcp-mål)
Insats: 3/10

Motivering;
Ännu en gång plockar jag ett spel från den svenska försäsongshockeyn, och återigen är det Linköping som testas, den här gången mot ett MIF som senast förlorade mot regerande mästarna, Färjestad. Linköping har 2 poäng på 2 spelade matcher, på tok för dåligt säger många, men är det verkligen det…? Man vann matchen mot DIF, men först efter Sudden Death, en match som var fartfylld och innehöll mängder av målchanser, man hade dock de hetare och vann rättvist.

I förrgår mötte man HV71 i Mjölby Ishall, en match som såg ut att sluta med blåvit vinst, men det svängde. 2-0 med en minut kvar av andra perioden, men innan paus reducerar Melin i powerplay… I sista vänder HV71 matchen på ett otroligt sätt, kvittering på straff med tiden 8.04, ledningsmål 17 sekunder senare, som ytterligare fyra minuter efter det var en ledning med 3 puckar. Ja, Linköping föll på målsnöret där, och förtjänade trots det imponerande HV-spelet minst en poäng.

Med i truppen finns nu Norrena som stundtals storspelade sist mot HV71. Tony Mårtensson gjorde mål, och är därmed noterad som målskytt, vilket är perfekt för dennes självförtroende. Magnus Johansson har även han gjort mål, då han sänkte DIF i förlängningen i öppningsmatchen. Truppen är mycket bra, trots att man saknar sina tjecker, och man är nog det näst bästa laget i Elitserien i år, om allt stämmer.

Malmö spelade en imponerande hockey sist mot Färjestad, av vad jag kan läsa ur matchrapporterna. Man vann skotten i första perioden och skapade mängder av bra målchanser, hade ett bra flyt i spelet och fungerade som ett lag. Dessvärre stod Karlsson ivägen för puckarna, och det blev istället Färjestad som drog det längre strået i matchen, då man utnyttjade sina chanser bättre, helt enkelt… Malmö visade trots förlusten att man blir ett lag att räkna med i Allsvenskan i vinter, och kan vara kandidater till Kvalserien.

Jag tror att Linköping vinner matchen, då det är så enkelt att det är en allt för stor klasskillnad mellan lagen. Linköping har andra dimensioner i sitt spel än vad Malmö besitter, och det kommer att visa sig på resultattavlan. Det enda som talar emot spelet, vilket även gör att insatsen hålls låg är att det ju är en träningsmatch…

Spelet som tipsas om ger runt 1,75 hos nätbolagen, jag lirar!

God spellycka,
/Blixt