Ett tag sedan sist, men idag är jag tillbaka för att leverera! Har synat utbudet, och fastnat för ett möte i Allsvenskan, med ett odds som är otroligt spelvärt. Häng med!

Match: Djurgårdens IF – Trelleborg
Tips: X (Oavgjort)
Odds: 3,20 @ Expekt
Insats: 4/10 units
Spelstopp: 2010-04-13 19:00

Motivering:
Två tajta och målfattiga lag som möts på Stockholms Stadion denna måndagkväll, och allt annat än en målfest är att vänta sig, om ni frågar mig. Gräsmattan är lite halvrisig, precis som på så många andra håll runt om i landet. Dessutom är det två lag i undre halvan av serien vad gäller spelkvalitet när det gäller att rulla boll, och jag tror att det kommer att bli mer sparka – springa och kamp än just fotbollen vi vant oss vid under vinterhalvåret…

Djurgården räddade kontraktet i fjol genom en stark avslutning, och i år är min gissning att man kommer harva strax ovanför kvalplaceringen neråt, igen. Istället för att satsa ungt och på spelare från varmare breddgrader har man istället plockat ett gäng halvfulla finnar till laget, något som knappast håller för topplaceringar. Hittills har man spelat väldigt tajta matcher och målfattiga matcher, och har 50 % oavgjorda (2/4). Man placerar sig på en extremt blek 14:e-plats i dagsläget, och jag tror på oavgjort eller uddamålsvinst, men håller krysset som klart bättre värdemässigt spel!

Trelleborg var lite av en överraskning redan i fjol. Tajt och väldiciplinerad defensiv, något som kompenserar upp det lite svagare offensiva spelet. Ett typiskt mittenlag, som kommer att kunna överraska en del av topplagen just med sin defensiv. Problemet ligger istället i att man inte är något bra lag när man får föra spelet. Därmed passar även dagens match perfekt! Ett uddlöst Djurgården med extrema problem att hitta nätmaskorna Vs. Ja, det kan bli tjatigt. Man har hittills spelat oavgjort i hela 75 % av sina matcher (3/4), och där enda förlusten kommit borta mot ett starkt Häcken. Kryss är man nöjda med även idag.

50 % oavgjorda, 75 % oavgjorda, 3,20 i odds. Jag ser värdet direkt. Statistiken samt spelidén i de bägge lagen talar för att det kommer att sluta med ett X, (0-0 eller 1-1) på Stockholms Stadion. 9 av 16 tidigare matcher mellan lagen har dessutom slutat med ett kryss, vilket ytterligare stärker kryssets värde spelmässigt. Medelinsats.

God spellycka,
/Blixt