Dagens spel är hämtat från Hockeyallsvenskan, där serieledarna Örebro HC tar emot Malmö på hemmaplan. Häng med!

Match: Örebro – Malmö
Tips: Över 5,5 mål
Odds: 1,90 @ Bet365
Insats: 7/10 units
Spelstopp: 2010-10-13 19:00

Motivering:
Kortare motivering idag p.g.a. tidsnöd.

Örebro toppar smått sensationellt serien så här långt, eller är det verkligen en sensation? Conny Strömberg leder sin offensiv på ett formidabelt sätt och defensivt är man välstrukturerade, för det mesta. Dessutom har man fått in målvakten Michael Zajkowski, som gjort ett antal bra insatser. På hemmaplan är det ofta full fart, och det med fansen i ryggen till 110 %. I fjol förlorade man bägge hemmamötena mot just Malmö med siffrorna 4-7  och  3-4 efter förlängning, bägge över linan. De har spelat ett par matcher nu som gått under linan, men mot lag som inte riktigt håller den offensiva standard som Malmö håller.

Malmö är ett ojämnt lag, trots sina stjärnvärvningar inför säsongen. Dock håller offensiven hög allsvensk klass, med namn som Söderberg, Hardt, Mattsson och Damgaard m.fl. Lägg till att defensiven varit tveksam i många matcher, och det har varit lite för mycket svängdörrs-matcher, där defensiven blivit lidande på bekostnad av den fartfyllda offensiven. De två senaste matcherna som Malmö spelat har det blivit inte mindre än 20 (!) mål, vilket talar fint för linan i afton, och ett klart spelvärt odds.

2/2 matcher mellan lagen i Örebro’s hemmafavör slutade med överspel sett till resultatet. Bägge lagen besitter stor offensiv kvalitet, något som nog kommer att märkas av i resultatet efter full tid. Spelvärt odds!

God spellycka,
/Blixt