Stort fotbollsutbud idag, men jag väljer att fokusera på den ryska ishockeyn här. Två av seriens lite sämre lag ställs mot varandra, och jag har hittat ett spelvärt odds som bara måste testas, häng med!

Match: Neftehimik Niznekamsk – Vityaz Chekhov
Tips: Över 5,5 mål
Odds: 1,85 @ Unibet
Insats: 6/10 units
Spelstopp: 2010-09-12 15:00

Motivering:

Ja, ett möte mellan två av de sämre lagen i ligan, som statistiskt sett brukar spela väldigt målrika matcher med tanke på det hyfsade anfallsspelet i kombination med det stundtals bristande försvarsspelet. De två senaste säsongerna har det här mötet (med Neftehimik som hemmalag) slutat med god marginal över 5,5 mål (6-2, 10-2). I serien är det exakt såna här matcher som är viktiga att vinna för att kunna ligga bakom de där 4-5 riktigt stora lagen, och där vill Neftehimik vara med. Vityaz Chekhov däremot är ett lag som troligen kommer att kriga för att hålla sig ovanför nedflyttningsstrecket, precis som i fjol, då man kom näst sist.

Neftehimiks fjolårssäsong var fullt godkänd. Man kom trea i sin division, endast tre poäng bakom stjärnlaget AK Bars Kazan, vilket är en riktigt bra prestation. I slutspelet slog man dessutom ut Jaromir Jagr’s Avangard Omsk i Conference-kvartsfinalen med 3-0 i matcher. Sedan var slutet ett faktum, då man ställdes mot storlaget Salavat Ulaev Ufa, där man förlorade med 2-4 i matcher.
Samtidigt kom Vityaz Chekhov paniksist i sin division, då man hade hela 20 poäng upp till närmsta lag. Något slutspel är ju inget att tala om, och de fick gå på försäsongsträningen i ett tidigt skede. En riktigt dålig säsong, eller bara ett dåligt lag? Var nog lite av bägge…

På sina 56 matcher i fjol stod Neftehimik för följande siffror: 27 vinster, 21 förluster och 8 oavgjorda. Under dessa matcher hamnade man på +10 i målskillnad (176-166), vilket ger ett snitt per match på 6,10, något som indikerar på att de är ett överlag målrikt lag.
På samma antal matcher, givetvis, stod Vityaz Chekhov för 13 vinster, 33 förluster och 10 oavgjorda matcher, och med en katastrofal målskillnad: -74 (142-216), vilket indikerar på ett extremt svagt försvarsspel i betoning, vilket väger upp den sämre målproduktionen. Detta ger laget ett målsnitt per match på  6,39.

Inför dagens match så ser det relativt oförändrat ut i hemmalaget, sett till fjolårets säsong. Största spelartappet måste nog vara svensken Niklas Persson, som lämnat för spel i NHL, som stod för en klart godkänd säsong, där han noterades för 37 poäng. Dessutom har man tappat målvakten Starasov, vilket dock inte ses som ett avbräck. Eller, jo, sett till överspelet, då han hade klart sämre statistik än de kvarvarande målvakterna. I annat fall är det ett hungrigt hemmalag på isen, som vet att det här är en match som bara SKA vinnas, till vilket pris som helst.

Vityaz Chekhov ställer idag upp med ett lag som inte heller är allt för oförändrat inför årets säsong. Stort plus i värvningen av stjärnbacken Daniil Markov, som nätade redan i premiären, en offensivt skicklig back, och Vityaz behöver all offensiv kraft de kan få. Målvaktsmässigt har de kvar sin junior som fick spela mer än hälften av fjolårets säsong, som snittade nästan 4 insläppta mål/match. Dessutom har de värvat in en målvakt från AHL till truppen inför säsongen, som dessutom inledde premiären, med ett misslyckat men väntat resultat, 5 mål insläppta…

Hemmalaget SKA bara vinna den här matchen, och är även det ett givet spel, men jag ser bättre värde i överspelet, med tanke på statistiken, fjolårssäsongen och vad som hänt i truppen inför årets säsong. Hemmaplan, bra statistik och med tanke på att Vityaz är ett krislag modell större så ska det här kunna rinna iväg fort.

God spellycka,
/Blixt