Tillbaka med rekar efter några dagars frånvaro. Dagens spel är den enda matchen som spelas i Elitserien denna afton, där Linköping tar emot Djurgården, häng med!

Match: Linköpings HC – Djurgårdens IF
Spel: 1:a (hemmavinst)
Odds: 1,90 @ Expekt
Insats: 6/10 units
Spelstopp: 2010-10-12 18:00

Motivering:
Repris från fjolårets semifinal, där Djurgården något otippat gick till final då man manövrerade ut Linköping på ett bra sett. Dock har mycket förändrats i Stockholmslaget inför denna säsongen, och man har tappat en rad tongivande spelare, inte minst succémålvakten Gustaf Wesslau, som nu prövar lyckan på andra sidan Atlanten. Inledningen av säsongen har varit knackig, och man har inte alls motsvarat förväntningarna, då man för tillfället ligger på en niondeplats med 10 inspelade poäng efter 9 matcher. Detta är främst på grund av de allt för ojämna målvakterna, och inte minst andrekeepern Mark Owuya, som innan förra matchen hade ynka 84 i räddningsprocent, som höjdes till hela 90 efter storspel borta mot Färjestad. En ojämn keeper, som har en förmåga att ha riktigt dåliga dagar. Offensivt har man svårt att skapa stora siffror (21 mål på 9 matcher). Dock har man fått tillbaka Nilson nu, som förväntas bli en injektion. På fem spelade bortamatcher har man endast en vinst, och då kan jag inte tänka mig att man ska ta poäng mot ett av seriens i dagsläget bästa lag…

Ja, för det är precis vad Linköping är! Man blev halvsågade inför säsongen och ansågs vara allt för beroende av Mårtensson och firma Hlinka/Hlavac, som ännu inte anlänt. Istället har andra killar klivit fram, inte minst Norrena i målet, som efter 9 spelade matcher ligger på imponerande 94,5 i räddningsprocent! Dessutom har Magnus Johansson fortsatt att styra i powerplay, och ligger för tillfället på en delad förstaplats i poängligan på sina 1+9. På hemmaplan är man hittills obesegrade efter fyra spelade matcher, och under dessa har man 14-5 i målskillnad, vilket innebär ett snittresultat på 3-1. Jag tror att man fortsätter bygga på sin starka hemmasvit, och det med besked.

1,80 är riktigt bra, punkt. Resultatet 3-1 kan spelas med en liten peng med tanke på statistiken till ett hyggligt odds. Även underspel kan spelas, har dock ej koll på oddset där. Allt över 1,80 går att spela på det.

God spellycka,
/Blixt