Ett mycket fint spel hämtar jag ikväll från den svenska Elitserien i ishockey, där formen för de båda lagen är som natt och dag, och trots detta ett riktigt högt odds på laget jag tror på! Häng med…


Match: Skellefteå AIK – Linköpings HC
Tips: 2:a (vinst för Linköping)
Odds: 2,45 @ Expekt
Insats: 5/10 units
Spelstopp: 2009-11-12 19:00

Motivering:
Linköping var på förhand tippade att ligga i den absoluta toppen, i kamp med Frölunda. Riktigt så har inledningen inte sett ut, då de började serien väldigt tafatt och svagt. Nu har de dock ryckt upp sig, bättrat på spelet och inte minst effektiviteten vid sina målchanser, och formen är rent av klockren, bortsett från den mindre plumpen borta mot Frölunda senast. Revanschlust?  Skellefteå överraskade inledningsvis och låg med i toppen. Men, med en dippande form ser man nu ut att kunna sjunka som en sten genom serien. Ett intressant möte, inte minst eftersom att Linköping lär vara taggade till tusen att ta revansch efter senaste mötet, då man trots total dominans förlorade med 1-2 hemma.

Linköping kan mönstra ett mycket bra lag idag, då endast Zachrisson, Ekbom och Fröshaug står på skadelistan. Offensiva spelare som Hlavac, Hlinka, Mårtensson, Johansson och Håkanson huserar i de första två kedjorna, alla namn som skulle platsa i ett teoretiskt All Star-lag i Elitserien. Effektiviteten har ökat mycket sedan det tjeckiska radarparet från i fjol åter anlände, och spelet stämmer nu allt bättre. Norrena har dessutom börjat spela allt stabilare i kassen, även om han fortfarande är en våghalsig målvakt som gärna spelar pucken i alla lägen, vilket medför sina risker. Formen är lysande, fyra segrar på de fem senaste matcherna, vara den förlusten som finns noterad var sist mot topplaget Frölunda Indians i Scandinavium. Här ska revanschlusten vara stor, med tanke på senaste mötet mot SAIK, då det blev uddamålssförlust, precis som ovan nämnt.

Skellefteå har tappat lite i slagkraft den sista tiden, och formkurvan pekar neråt på ett oroväckande sätt. Endast en vinst på de 5 senaste spelade matcherna, och det var borta mot DIF med 3-2. Därefter har man fyra förluster i rad, då man blivit nollade två gånger om på hemmaisen! Än mer oroväckande när jag skådar igenom statistiken är att de under dessa fyra förluster de senaste matcherna endast gjort 3 (!) mål sammanlagt. Spelartruppen har tappat en del klass offensivt, och de känns inte riktigt lika farliga som i fjol. Spetsspelare som Månsson har lämnat truppen nyligen, och Söderberg & Co börjar bli till åren gångna. Idag är dessutom Söderström skadad, ännu ett tungt offensivt avbräck. Hadelöv är egentligen den enda som spelat bra i laget den sista tiden, men det räcker inte, med tanke på att mål krävs för att vinna en match.

Intressant statistik, och jag ser ingenting som talar för att Skellefteå vänder på sin dåliga trend och förbättrar den sjunkande formen. LHC är revanschsugna, och vetskapen om att man ännu mer närmar sig toppen av tabellen vid vinst luktar fint för östgötarna. Oddset bara måste testas, med tanke på förutsättningarna!

God spellycka,
/Blixt