Ett riktigt odds på en match tagen ur nattens kommande NHL-omgång, där ett flertal blågula lirare är inblandade! Formkurvorna pekar åt helt olika håll, och jag ställer in mina slantar… Häng med!

Match: NY Rangers – Toronto Maple Leafs
Tips: 1:a (vinst för Rangers)
Odds: 1,90 @ Expekt
Insats: 4/5 units
Spelstopp: 2009-10-13 01:00

Motivering:
Kung Henrik och hans Rangers tar i natt emot kanadensiska Toronto Maple Leafs hemma i sin borg, Madison Square Garden. Räkna med publikfest, då Rangers inlett serien strålande! Toronto har börjat mindre bra, och har ännu inte vunnit en match, vilket givetvis inte ser bättre ut i natt… Truppen ser på pappret och på planen ganska blek ut, och mycket ska till om man ska prestera bra här för att ha någon som helst chans.

Rangers har inlett strålande, då man bland annat slagit lag som Washington, Anaheim, Ottawa och New Jersey, alla lag med kapacitet att spela i slutspelet. Enda förlusten hittills har kommit borta mot regerande mästarna Pittsburgh, där man förlorade med uddamålet, 3-2. Trots förlusten ska man notera att spelet inte riktigt speglade resultatet, och minst en poäng var man egentligen välförtjänta av. Dessvärre uteblev effektiviteten framåt, och förlusten var ett faktum. Rangers är verkligen ett lag som kan ta sig långt i år, då man värvat in klasspelare som Gaborik, Kotalik och Enver Lisin. Dessutom har man fått behålla lagets nyckelspelare, Lundqvist. Om det stämmer lika bra som det gjort inledningsvis, då kan man gå långt…

Toronto rosar inte marknaden precis. 4 matcher, och alla förlorade. Det är verkligen ingen harmoni i laget för tillfället, och det ser inte ut att ljusna i natt precis. Lagets förstamålvakt för tillfället, Jonas Gustavsson, har åkt på en skada, likaså storspelarna Phil Kessel, Mike Van Ryn, Wayne Primeau samt Tim Brent. Den redan tunna truppen är kraftigt desarmerad, och utan kvalitativa spelare ser det tungt ut. Tomas Kaberle är på väg upp i åren, och med en darrig Toskala i målet som allt oftare får nöta bänk idag, då kan det bli en tung kväll…

Tung hemresa för Toronto, det är vad jag tror på i natt. Allt, verkligen allt talar för Rangers här. Hemmaplan, spelarläget och inte minst formen. Allt är verkligen motsatsen till Torontos läge i natt… Nej, ettan känns otroligt sund i natt, och jag spelar en ganska tung insats på den till ett klart godkänt odds!

God spellycka,
/Blixt