Efter att ha spanat igenom oddslistorna denna tisdag har jag valt att spela en match från Hockeyallsvenskan, där vi erbjuds ett trots allt riktigt bra odds på bortalaget. En av dagens mer intressanta matcher, häng med!

Match: Björklöven – Leksand
Tips: 2:a (vinst för Leksand)
Odds: 1,72 @ Unibet
Insats: 8/10 units
Spelstopp: 2010-01-12 19:00

Motivering:
Serieledande Leksand åker idag till björkarnas stad, Umeå, för bortamatch mot anrika och klassiska Björklöven. ”Löven” dras med problem med både skador och andra diverse frånvaro-problem, vilket givetvis inte är något som ska skrivas på plus-sidan när man ställs emot ett näst intill skadefritt Leksand. Jag hade väntat mig ett odds på runt 1,50 här, vilket gör att oddset i mina ögon är spelvärt och jag vågar nästan klassa den som säker…

Ja, Inte mycket som stämmer för Björklöven idag. Trots att man sist besegrade Borås borta genom en stark vändning från 0-2 till 3-2, så får de nog nästan betrakta det som en förlustmatch, då man fick två nyckelspelare skadade. Dels lagets nuvarande poängkung, Peter Öberg, men också Christoffer Thörn, även han en spelare i förstakedjan. Sedan tidigare saknar man även Jens Ledin, Aki Heino och Jussi Heikkinen. Lägg även därtill att lagets tidigare storstjärna och främsta poängplockare Jesse Schultz lämnade laget den 5:e januari. Nummer ett och två i den interna poängligan saknas, samt fyra andra spelare, vilket givetvis inte förbättrar de små chanser man har att vinna denna matchen. Dock finns lite ljus i tunneln, då man lånat in Thomas Enström från MODO, som jag dock inte ser som något jätteplus då han fått väldigt begränsat med speltid i år. Formen är sådär för stunden, med 2 raka förluster på hemmaplan (mot Bofors och Västerås) och det här är en match som ska vara många gånger svårare i normala fall…

Leksand är i stort sett skadefritt i dagsläget, vilket det var ljusår sedan man sist var. Jag behöver väl inte nämna allt för mycket om den trupp man innehar, med forna Elitseriespelare i bl.a. Peter Nordström, Pelle Prestberg, Thomas Rhodin (som troligen gör comeback idag efter skada) samt andra vassa namn som Eric Johansson, Jesper Ollas och Jens Bergenström. Ett stort plus är även att Oliver Ekmann-Larsson är tillbaka efter ett mycket positivt JVM, och går direkt in i laget. Man är dessutom seriens formstarkaste lag i dagsläget, med 5 vinster på de 6 senaste spelade matcherna, och en målskillnad på +10 på dessa. Det enda minustecknet jag hittar inför dagens match är att målvakten Ericsson (som hittills varit briljant och ligger på ca 93 %) kanske inte spelar, då en vän till honom nyligen avlidit. Ericsson är dock med i truppen som åker till Umeå, vi får helt enkelt se om han spelar.

Förutsättningarna kan inte bli mycket bättre. Ett rejält sargat hemmalag som inte agerat allt för starkt i år, och med halvtaskig form, som tar emot seriens bästa och formstarkaste lag som idag är näst intill intakt. Jag tycker att man inte kan få en bättre bild av vad som ska vara dagens sundaste match att spela på? Att vi dessutom erbjuds detta odds (som troligen sjunker framåt spelstopp) är för mig galet, VÄRDE!

God spellycka,
/Blixt