Öster satt fint igår, till ett klart godkänt odds och med en hög insats! Idag fortsätter hockeytåget i Nordic Trophy, och jag har synat ett riktigt chansspel!

Malmö – Färjestads BK
Mitt Tips: 2:a
Insats: 5/10

Motivering;
Malmö spelar som enda lag från Hockeyallsvenskan i Nordic Trophy, och ställs i sin premiär mot regerande mästarna, Färjestads BK. Hemma är man starka, och jag ser inget lag som gynnas av att det är matchpremiär på is ikväll.

Färjestad tog SM-Guld i fjol, men har sedan tappat större delen av sitt lag! Matchvinnarmålvakten Jonas Gustavsson stack till NHL, och man har nu värvat in Henrik Karlsson från Södertälje i kassen. Flera av de främsta backarna har lämnat, bl.a. Martin Sevc, Dominik Granak och Thomas Rhodin. Dock har de ersatts med Sanny Lindström, Fredrik Lindgren och tjeckiske VM-backen Severin Blindenbacher (som dock signade kontraktet förra året). Framåt tappade man sent den stomme man hoppades att bygga ett lag runt, centrarna i de båda förstafemmorna lämnade, Rickard Wallin och Micke Johansson. Snipers som Nordström och Eero Somervuori har också lämnat laget, och Jörgen Jönsson har lagt skridskorna på hyllan. Dragan Umicevic har anslutit till truppen, tillsammans med SAIKs Kent McDonell och på senare dagar NHL-meriterade Antti Pihlström. med i truppen offensivt sett finner vi också nyförvärvet från Timrå, Johan Andersson. Vi ser alltså ett helt nybygge utan äldre och mer rutinerade kuggar. Dessutom spelar ej Goren, då han är på artistkontrakt och ansluter först i Oktober! Trots den nya truppen är det ett mycket starkt lag, som jag tror kommer överraska många och sluta högt i serien i höst…

Malmö då? Jo, de var nära att klara av Play-off till kvalserien, och laget ryckte upp sig ordentligt i slutet av säsongen i fjol, efter en skandalinledning! Man tappade en av sina bättre spelare till Färjestad, Marcus Paulsson, men värvade istället in Sacha Treille från samma klubb. Man har ett av de bättre laget i Hockeyallsvenskan, och många av spelarna har spelat tillsammans tidigare. Ungtuppen Söderberg är ett år äldre, och kan dra ett än större last än tidigare, då mycket vilar på hans axlar. Man har också förstärkt truppen utmärkt, med bl.a. Kim Staal från HV71 och Morten Green från Leksand. Ett slagkraftigt lag, som kommer sluta topp 10 i Hockeyallsvenskan, utan tvekan. Ikväll däremot är det show utan något att spela för, och Percy kan komma att lufta junisar, som han brukar göra på försäsongerna…

Färjestad är ett klasslag, men gynnas ej av att ha många nyförvärv, då det tar ett par matcher att spela ihop truppen. Dock tvivlar jag inte på dem, och deras förmåga att göra mål. Samtidigt har man tappat i försvaret, inte minst i målet. Malmö är vassa framåt och lika tunna bakåt.

Den här mathcen tror jag slutar med en Färjestadvinst, klasskillnaden är för stor helt enkelt, och jag tror på ett slutresultat på 2-4, eller liknande siffror!