Sist satt min 2,25-oddsare som handen i handsken till en ganska tung insats. Idag har jag hittat ett spännande spel, taget från slutspelet i bandy som nu pågår, där jag tror mig hittat ett spelvärt odds, häng med!

Match: Sandviken – Bollnäs
Tips: 1:a (-2,5 mål)
Odds: 1,91 @ Expekt
Insats: 6/10 units
Spelstopp: 2010-03-11 19:00

Motivering:
Semifinalen i bandy, där vinnaren ställs mot Hammarby i finalen. Bäst av fem är det som gäller, just nu 1-1 i matcher, där hemmaplan varit A och O hittills. Första matchen dominerades helt av Bollnäs, där man på hemmaplan spelade ut Sandviken med klara 8-2, och då var siffrorna i klar underkant då man hade bud på ett antal mål till. Returmötet uppe i Göranssons Arena, med SAIK som hemmalag, såg ut att kunna gå åt samma håll, där Bollnäs snabbt gick upp till 2-0, men efter en konstant press och med sina spetslirares kapacitet kunde de vända matchen, en match som slutade 6-3.

Sandviken känner sig stärkta av revanschen senast, och är taggade till tusen idag! De vet också att vinst är otroligt viktigt idag inför nästa match på bortaplan, då en förlust i afton kan innebära en match med kniven mot strupen senare. Mest imponerande hittills i Sandviken i semifinalsserien har nog den unge talangen Erik Rosengren varit, som spelat oerhört moget, i ett lag där stjärnor som Mossberg, Edlund, Muhrén och Berlin ofta nämns. En annan talang som gjort en bra säsong är Tranås-fostrade Ted Haraldsson, som gör ett jobb i det dolda på mitten, men som nu även nätat två matcher i rad. Hemmaplan är SAIK’s ess här, då man har perfekta förhållanden att spela ”isbandy” (längs med isen, istället för långa lyft) vilket man ju lägger fokus på. Fart och fläkt tror jag på, och en match som kan rinna iväg om man är spelsugna!

Bollnäs såg vi sist hur dåliga de kan bli och hur det kan rinna iväg när de tappar ett par bollars marginal. Avsluten talade sitt tydliga språk senast, då statistikrutan i mitten av andra visade krossande 18-2 (i SAIK-favör). Trots att man är ruskigt effektiva ska det inte räcka till här, och det vet man nog innerst inne. Dessutom lämpar sig deras långa spel mer utomhus, där de kan ”grisa” lite mer. Nej, här tror jag att man får en jobbig afton, och får nog ladda om till hemmamötet mot helgen.

Allt talar för att Sandviken ska  köra sig igenom Bollnäs-försvaret ett par gånger ikväll, kanske även smälla in ett par hörnor också, något man varit effektiva på hittills i slutspelet! Bollnäs spel lämpar sig inte inomhus, och efter några mål för SAIK kan det rinna iväg. Bra odds, men ingen maxinsats då det trots allt är bandy vi snackar om…

God spellycka,
/Blixt