Endast 24 dagar kvar till jul, och lite julklappspengar hade jag tänkt hjälpa er att spela ihop! Igår satte jag Linköping till nästan dubbla insatsen mycket fint, går det lika bra idag? Ett starkt hemmalag som får tillbaka folk idag tar emot ett inte allt för övertygande bortalag, häng med!

Match: Färjestad – Djurgården
Tips: 1:a (-1 handikappsmål)
Odds: 2,45 @ Unibet
Insats: 3/10 units
Spelstopp: 2009-12-01 19:00

Motivering:
Ett klassiskt elitseriemöte mellan två av de historiskt sett största lagen i svensk ishockeyhistoria. Färjestad som varit det nya decenniets klart mest framgångsrika lag tar emot laget med flest SM-guld genom tiderna, Djurgården. Hemma i Löfbergs Lila Arena är Färjestad riktigt starka, trots någon plump på sista tiden. Man börjar nu få tillbaka spelare från den fruktade svininfluensan, och senast gjorde man en urstark match hemma. Djurgården däremot har det lite småkämpigt emellanåt, och frågan är ju om de räcker till i afton?

Färjestads skadelista börjar bli kortare, idag är endast Ari Vallin, Fredrik Lindgren och Lee Goren osäkra för spel, i annat fall mönstrar Karlstadlaget ett ordinarie lag, vilket var ett tag sedan, då man under en längre tid både haft skador samt svininfluensa i laget. Frånvaron av nyckelspelare har givit ungtuppar utrymme, som de förvaltat väl, inte minst senast då de sänkte Södertälje med 5-1 hemma och då bl.a. Robin Sterner nätade. Idag finns även kvalitetsspelare som McDonell, Pihlström, Åslund, Paulsson och Umicevic på isen. Det är ännu oklart vem som vaktar Färjestadsmålet, men med två mycket vassa målvakter är det ingen större angelägenhet! Hemma brukar man vara ruskigt starka, och kommer öppna matchen i ett rasande tempo.

Djurgårdens skadelista ser inte heller allt för farlig ut, det enda klara avbräcket är Mathias Tjärnqvist som är långtidsskadad, i annat fall är Josefson och Ölvestad osäkra till spel då de missade förra matchen, men inget bekräftat på den fronten. DJurgården har haft en ganska knackig säsong hittills, och det är framför allt målvaktsspelet som inte riktigt gått ihop sig. Däremot har Marcus Nilson, som ska vara lagets stjärna, börjat komma igång med målskyttet tillsammans med Zigomanis de två sista matcherna, och är ett hot offensivt. Borta brukar DIF ha det lite småkämpigt, och det är givetvis inte lättare borta i ett heltaggat Karlstad.

Ettan känns riktigt bra, och när vi ändå lirar kan vi slänga in -1 handikappsmål för att höja oddset med ett par decimaler. Färjestad känns som det bättre laget, både på planen och på pappret, och i helgen kom ett styrkebesked när man körde över SSK hemma med 5-1. Dock är det serielunk i Elitserien, och allt kan givetvis hända, så håll insatserna nere en aning!

God spellycka,
/Blixt