Formen är het för stunden, och förhoppningsvis ska jag även idag kunna hitta ett vinstgivande spel! Blickarna går över Atlanten, för att hämta ett nattspel från NHL, där formtoppat hemmalag tar emot säsongens kanske största besvikelse, häng med!

Match: Washington Capitals – Carolina Hurricanes
Tips: 1:a (vinst för Washington)
Odds: 1,62 @ Unibet
Insats: 7/10 units
Spelstopp: 2009-12-11 01:05

Motivering:
Formmässigt och tabellmässigt är det här i stort sett ett möte där toppen tar emot botten. Capitals är i nuläget kanske NHL’s bästa lag, då firma Bäckström – Ovechkin är glödhet, samtidigt som övriga kuggar får det mesta att stämma. Carolina däremot har haft en riktigt kämpig säsong så här långt, och det kan man delvis bortförklara med den tunga långtidsskadan som drabbade ”Canes” förstemålvakt, Cam Ward. Han är nu åter i kassen, men fortfarande verkar det vara komponenter i truppen som inte stämmer… Rätt match att vända den dåliga trenden? Inte direkt!

Ja, Washington Capitals är ett av NHL’s bästa lag, det är ett faktum. Med en namnkunnig trupp innehållande stjärnnamn som Semin, Ovechkin, Bäckström, Laich, Green m.fl. så har man potential att gå mycket långt i år, såvida man inte drabbas av tunga skador. Formen är idag ruskigt bra, då man på de sex senaste matcherna vunnit fem stycken, och där den enda förlusten kom på bortais mot ett hemmastarkt Buffalo Sabres. Idag spelar man hemma i huvudstaden, och där har man en riktigt stark statistik, något som givetvis gynnar spelet! Totalt sett har de varit riktigt bra i år, trots ett par dippar med jämna mellanrum, och man kan idag placera sig på en andraplats i tabellen, hack i häl på SJ Sharks. Lite kuriosa för att motivera ”Caps” starka offensiv vill jag påpeka att Washington är det lag som gjort flest mål hittills… Ikväll fortsätter man leverera?

Carolina har en mindre smickrande form. Endast en vinst på de sex senaste, och givetvis skulle den komma på bortaplan mot ett ordinarie (ej skadedrabbat) Pittsburgh, med 3-2. De övriga matcherna har man förlorat mot bl.a. NJ Devils, Dallas Stars och Anaheim, motstånd som knappast kan mäta sig med dagens urtuffa uppgift! Skadeläget har ljusnat lite i allafall, och Cam Ward är åter i spel för de rödvita. I övrigt besitter man spelare som ska kunna prestera bättre än vad de egentligen gjort, och då syftar jag främst på Eric Staal, en av NHL’s bästa centrar. I ligan ligger man på en föga smickrande sistaplats, med endast 7 vunna matcher på 30 försök. Målskillnaden hittills i år ligger på 72-109, alltså ett lag som inte ska ha mycket att sätta upp emot Capitals på hemmaplan, i form och med en Ovechkin med bra form!

Ettan känns riktigt stabil här, trots det tveksamma oddset med tanke på att NHL ibland är rena lotteriet. Caps har bättre namn rakt igenom truppen, förutom just målvaktsplatsen (Theodore står mot Canes). Formläget är givetvis mycket gynnande för Washington, då det är som natt och dag om man jämför med Carolina. Nej, ettan ska kunna sitta fint, möjligt att slänga in den i kombos också?

God spellycka,
/Blixt