Elitserien är tillbaka efter helgens landslagsspel i Karjala Cup, och jag har hittat en klart intressant match. Två lag som inlett svagt och som blivit tippade att kriga i toppen möts idag. Båda lagen har fått det offensiva spelet att klaffa rejält sista 5 omgångarna, och jag kliver in på ett sunt spel! Häng med…


Match: Frölunda – Linköping
Tips: Över 5,5 mål
Odds: 1,95 @ expekt
Insats: 8/10
Spelstopp: 2009-11-10 19:00

Motivering:
Toppmöte på förhand, men riktigt så är inte läget i serien. Båda lagen underpresterade inledningsvis, och halkade efter i kampen om topplaceringarna. På sista tiden har dock bägge lagen fått spelet att stämma, framför allt det offensiva, inte minst sedan stjärnlirarna anlände till respektive klubb, ”Pebben” Axelsson & Joel Lundqvist i hemmalaget samt Hlavac & Hlinka till Linköping. Offensivt kapabla spelare, inte minst de spelare som anslutit i bortalaget, och i kombination med redan befintliga Mårtensson, Johansson, Håkanson och Zachrisson så har man ett lag som ska ligga i tabelltoppen, och nog är man på väg dit. Även Frölunda tuffar framåt som tåget nu efter sista tidens starka matcher, då inte minst Niskala kommit igång rejält!

Frölunda har hemmaplan, och börjar hitta rätt, som tidigare nämnt. Man har seriens högsta publiksnitt, och väl befogat. När laget allt stämmer brukar det bjudas på magisk hockey stundtals, och nog är göteborgarna och ”Goa Gubbar” bortskämda. Stjärnor som Holmqvist, Niskala, Lehtonen, Kallio, ”Pebben”, Joel Lundqvist och många fler däremellan huserar i truppen. Spelet var knackigt till en början, men nu när maskinens kugghjul klaffar rätt, som det ska, så är de ett kapabelt lag och utan tvekan kandidater till SM-guldet! Här lär man vilja gå framåt direkt i toppmötet, för att fortsätta sin klättring mot toppen. Dessutom, ”Honken” är inte alls lika stabil som tidigare år, och idag finns chansen att han kastar in ett par puckar likt tidigare matcher.

Linköping kommer till Göteborg med stort självförtroende! En strålande form, en offensiv harmoni samt ett försvarsspel som börjar stämma, någorlunda i allafall. Men, faktum är att trots stjärnbackar som Johansson, Hävelid, Fernholm m.fl. och inte minst NHL-meriterade målvakten Norrena så är laget inte direkt vattentätt hemåt. Han har en ojämn spelstil, och brukar ofta klappa igenom, då han får en tuff inledning, något som han kan komma att få här i afton. Offensivt sett är de nog det starkaste laget i serien, då man nu fått tillbaka sina två tjecker Hlavac/Hlinka. Formen är strålande, 4 vinster och en oavgjord match de sista fem omgångarna, och man är på väg uppåt!

Med tanke på de svajiga försvaren, de grymt vassa offensiva uppställningarna och trenden de sista matcherna, som just tyder på målrika matcher, så anser jag att överspelet är mycket, mycket möjligt här. Om vi ska ta ett resultat, så tippar jag på 5-3 åt något håll, båda lagen har kapacitet och mål i tom kasse kommer vi säkerligen att se i slutskedet av matchen, såvida det inte är kryss på tavlan. Tung insats!

God spellycka,
/Blixt