Lite oflyt stundtals den gångna veckan. Idag är det söndag, och nya tag från min sida, och jag har hittat ett intressant spel från Serie A, mellan två lag på samma poäng men där det ändå ska skilja en hel del spelmässigt. Häng med!

Match: Fiorentina – Bari
Tips: 1:a (vinst för Fiorentina)
Odds: 1,70 @ Expekt
Insats: 7/10 units
Spelstopp: 2010-01-10 15:00

Motivering:
Ett möte mellan två lag på samma poäng, där Fiorentina är ett lag som allt som oftast brukar klara sig på tillräckligt bra placeringar för att få spela ute i Europa, medan Bari i fjol spelade i serie B. Bägge lagen står idag på 27 poäng, svajigt spel från Fiorentina eller grymt starka insatser hittills från Bari, välj vilket som, båda stämmer. Då det är tajt i kampen om att placera sig topp fyra i serien är varje poäng viktig, och det här är en match som Fiorentina bör vinna för att knappa in på de lag som placerat sig före dem i tabellen. Hemmaplan är ett stort plus för ”Viola”, och jag tror att man följer upp sin senaste insats borta mot Siena (vinst 5-1) på ett bra sätt…

Ja, Fiorentina är vidare från gruppspelet i Champions League på ett mycket imponerande sätt, och målet är givetvis att ta sig dit även nästa år. Men, för att göra det krävs det således att placera sig i toppen av tabellen, och det finns frågetecken om man klarar det. Visserligen är det tajt i toppen av tabellen, och det räcker med ett par segrar för att klättra ett antal placeringar, lika enkelt som man enkelt kan halka en bit nedåt till följd av en formsvacka. Idag ställs man mot Bari, som tog steget upp till Serie A inför denna säsong efter övertygande spel i Serie B i fjol, och bortalaget har gjort det riktigt bra hittills denna säsongen i högstaligan. Dock finns ju kapacitet i ”Viola” som visades sist, när Siena kördes över på ett brutalt sätt senast, och där siffrorna slutligen skrevs till 5-1 i Fiorentinas favör. Hemma är man dessutom ett mycket pålitligt lag, med raden 5-1-2, och målskillnaden 11-5. Mutu är tillbaka från skadeproblem som han inledde säsongen med, och i övrigt ser truppen riktigt bra ut, och dessutom en Gilardino i högform som stod för två mål sist. Om man spelar på samma sätt som man gjort den sista tiden så bör man ha goda möjligheter att vinna denna viktiga toppmatch!

Bari kom, som tidigare nämnt, upp från Serie B inför denna säsong, och förväntningarna var väl först och främst att klara ett nytt kontrakt. Jag vågar redan nu säga att kontraktet är signerat till nästa säsong, då man imponerande nog ligger på en sjundeplats i dagsläget, före t.ex. Lazio, Udinese och Genoa. Poängen har främst kommit på hemmagräset, där man har imponerat och slagit lag som Juventus och Udinese. Bortaplan har man inte alls övertygat på på samma sätt som hemma, även om raden 1-4-3 är godkänd. Det man plockar sina poäng på är sitt stundtals vattentäta försvarsspel, som endast släppt in 15 mål hittills under säsongen, på 17 spelade matcher. Trots att man imponerat och spelat övertygande mot topplag den gångna tiden tror jag att man kommer att sjunka neråt mittenträsket under säsongen, då överraskningsmomentet är utspelat och man nu saknar trumf på handen. Idag spelar man dessutom mot ett lag som älskar att styra sina matcher, vilket således kommer att bli matchbilden då Bari backar hem och siktar på snabba kontringar. Nej, det här är ingen match man ska kunna vinna, och jag tror att hemresan blir utan poäng i bagaget mot ett starkare Fiorentina.

Hemmalaget har motivation att jobba sig uppåt i tabellen för att inte betraktas som ett fiasko, det är dessutom viktigt att firma Mutu och Gilardino är igång igen, något vi fick bekräftelse på senast borta mot Siena, då de tillsammans stod för tre mål. Att man sedan är grymt starka på hemmaplan är givetvis inget negativt, och om storlag i Champions League nu i höst fått vända hem utan poäng, så ska nog Bari vara en mumsbit för ”Viola”. 1,70 är helt okej på ettan, även om jag velat ha någon decimal högre, men fortfarande ett spelbart odds.

God spellycka,
/Blixt