Champions League är äntligen tillbaka och som vi alla har längtat efter just denna dag. Åttondelsfinalerna ska betas av och i Turin är det ett fruktansvärt formstarkt Juventus som hälsar gästande Tottenham Hotspur välkomna till Allianz Stadium denna tisdagskväll.

Två lag i fin form

Som sagt så är det ett för tillfället grymt starkt och välorganiserat Juventus som kommer till match. De har radat upp hela 11 raka segrar alla tävlingar inräknade, men det är framför allt defensiven som har varit deras absoluta styrka. Inför säsongen var det många som undrade vad klubben höll på med när de i somras skeppade iväg Leonardo Bonucci till Milan, men med facit i hand kan man lugnt konstatera att Juve inte står och faller med honom. Ersättaren Mehdi Benatia har överträffat alla förväntningar och har lyckats fylla tomrummet efter Bonucci med bravur. Han har också varit en väldigt bidragande orsak till varför hans lag endast släppt in ett enda mål sedan 22 november förra året.

Trots detta grymma facit den senaste tiden så ligger de fortfarande efter serieledande Napoli med en poäng och med tanke på att tredjeplacerade Inter är hela 14 poäng efter är det upplagt för en stenhård kamp om Scudetton mellan Napoli och Juve ända in i det sista.

I Champions League-gruppspelet imponerade däremot inte italienarna något nämnvärt, då de lyckades knipa sin biljett till slutspelet genom en seger i den absolut sista gruppspelsmatchen mot grekiska Olympiacos.

Med tanke på att den avige argentinaren Paulo Dybala missar kvällens möte på grund av skada tvingas Massimiliano Allegri förlita sig på att hans andra argentinska anfalls-ess Gonzalo Higauin har vaknat på rätt sida idag. Higuain är nämligen känd för att svika när det gäller som allra mest och det är bara för Allegri att hålla tummarna att hans kära striker har jobbat med den psykologiska biten så han kan vara bidragande även i Champions League och inte bara hemma i Serie A.

Hämta Bonus

Bortalaget Tottenham kommer dock inte att vika ner sig i första taget då även de har varit i gott slag på sistone. I helgens norra London-derby mot Arsenal i Premier League vann de välförtjänt med 1-0 efter att den notoriske målskytten Harry Kane än en gång varit tungan på vågen för sitt kära ”Spurs” genom att nicka in segermålet i den 49:e minuten.

London-laget har haft ett väldigt tufft spelschema med matcher mot Liverpool (2-2), Manchester United (seger 2-0) och nu i deras senaste match ställdes de alltså mot Arsenal. Nu börjar det dock ljusna lite och förutom dubbelmötet mot Juventus är det betydligt mindre namnkunniga lag som Rochdale, Crystal Palace och Huddersfield de ska ställas mot i sina kommande matcher. Det ser med andra ord bra ut inför sluttampen i Premier League och det är endast de själva som avgör om de ska spela Champions League även nästa säsong.

Delta i Coolbets tävling och vinn en resa till Ryssland!

Var med i Coolbets tävling så kan du vinna en resa till VM i Ryssland! Denna vecka kan du välja att spela på matcher i Champions League och Europa League. Varje korrekt singelspel på valfri marknad ger dig ett poäng (minsta insats 50 kr per spel och minsta odds 1.50). Till exempel om du vinner tre stycken spel – två på matchvinnare (1X2) och ett på totalt antal mål så får du tre poäng. Om du placerar fem spel på till exempel Juventus att vinna och de vinner så får du endast ett poäng och inte fem eftersom detta inte är unika spel oavsett insats.

coolbet