Ingen har väl missat Zlatans självbiografi ”Jag är Zlatan” som varit den senaste månadens mest sålda bok i Sverige (415 000 exemplar sålda enligt Bonniers). Nu kommer en bok med en annorlunda synvinkel som bygger på mer eller mindre välkända citat av Zlatan och är skriven av den italienska sportjournalisten Alberto Pucci – ”Det är jag som är Zlatan – och vem *@!? är du?”.

I denna nya bok framkommer det förhållande som många italienare har till en spelare som har bytt mellan klubbarna Milan, Juventus och Inter.

-”Albertop Puccis ironiska, sarkastiska och kärleksfulla kommentarer gör att man får det italienska perspektivet på Zlatan”, säger Markus Hedström till Dagens Industri.

-”I Italien är det så mycket hatkärlek till Zlatan eftersom han gått från Juventus till Inter och nu till Milan”

Zlatan har blivit omåttligt rik på sin stora skicklighet på fotbollsplanen och är svensk fotbolls främsta export genom tiderna. Hans karriär har tagit honom från Malmö FF, via Ajax, Juventus, Inter och Barcelona till FC Milan. Men han har också gjort en klassresa i Malmö från Rosengårds höghus till den exklusiva 30-miljoners villan på Fridhem.

Zlatan är stor, stark och teknisk, något som gör honom till en effektiv forward. En känsla och spelförståelse som kombinerat med starkt självförtroende och vad många tycker är en dos arrogans gör honom älskad av sina klubbars fans och hatad av motståndarna.

Den här samlingen citat och anekdoter är en hyllning till den ”Store Ibra” – symbolen för den politiskt inkorrekte fotbollsspelaren som främst är lojal mot sig själv. Det är charmen med ”Ibra” och det är därför han väcker så starka känslor.

Båda böckerna kan köpas i flera olika bokshoppar på nätet.