Det känns som om vi har två stabila vinnare i dessa matcherna och jag tar ställning och kliver in! Häng på!


Ängelholm – Qviding (Superettan)
Väsby United – IK Frej (Div. 1 Norra)
Mitt tips: Ängelholm + Väsby United vinner
Odds: 2.40 @ Expekt
Insats: 6/10
Spelstopp: 19.00

Ängelholm – Qviding
Efter 3 omgångar spelade så leder Ängelholm serien med 3 raka segrar medan motståndarna Qviding ligger sist med 1 oavgjord och 2 förluster på de 3 inledande matcherna. Ängelholm har inlett strålande och slagit tuffa motstånd som Brommapojkarna och Västerås. Qviding har inlett desto sämre och det märks att man inte riktigt har vad som krävs för att matcha de tuffare lagen i serien. Det är fortfarande långt kvar och mycket kan hända men det krävs rejäl förbättring innan jag ska tro på dem. De är ju trots allt nykomlingar och de gick upp som bästa tvåa förra säsongen tack vare att ÖIS blev tvångsnedflyttade.

Ängelholm har som sagt inlett strålande och man spelar fin fotboll. Mot Brage i premiären var det inget snack utan man vann enkelt och komfortabelt med 4-1 på bortaplan. I hemmapremiären ställdes man mot BP och även dem spelade man ut stora stunder och man hade en komfortabel 3-1 ledning fram till 88e minuten då BP kunde reducera på straff men närmare än så kom man inte utan 3-2 blev slutresultatet. I den senaste matchen mötte man Västerås på bortaplan och tog även där en välförtjänt seger med 2-1 trots att man gjorde segermålet i slutet av matchen. Det visar styrka och Ängelholm bör inte ha några bekymmer med att vinna mot nykomlingen Qviding här.

Qviding har öppnat svagt och man inledde med två förluster mot först Degerfors hemma i premiären med 0-1 och sedan på bortaplan mot Åtvidaberg med hela 4-0. Nu senast knep man en poäng hemma mot Jönköping Södra efter man kvitterat i slutet av matchen. Nu väntar tuffare motstånd och då lär man få det tufft. Man kommer få det tufft med målfarlige Sebastian Andersson och supervasse Martin Andersen hos Ängelholm.

Väsby United – IK Frej
 I den här matchen ska det inte vara något snack om vilka som bör vinna. Väsby har inlett strålande genom att först krossa Luleå med 2-0. Siffrorna hölls nere av en storspelande Luleå målvakt som motade hela 12 skott då Väsby vann skottstatistiken med 14-1. Matchen därefter var ett derby mot Valsta Syrianska och även där stod man för en topp-prestation. Valsta Syrianska chockade Väsby med ett högt bolltempo och innan halvtid hade man ledningen med 2-0. Valsta Syrianska drog på sig ett rött kort strax före halvtid och den efterföljande straffen missades av Väsby United. Men med en man mer fick Väsby desto mer boll och kunde under andra halvleken vända på matchen och vinna med 3-2. En mycket stark och disciplinerad insats av Väsby som nu ställs mot betydligt enklare motstånd när nykomlingen IK Frej kommer på besök.

Nykomlingen IK Frej har inte helt oväntat inlett säsongen med 2 raka förluster. Man åkte som väntat på stryk i premiären med 2-0 borta mot Vasalund och i hemmapremiären förlorade man mot Forward med 3-2 trots att man hade ledningen med 2-0. Riktigt uselt och när man nu ställs mot ett urstarkt motstånd så tror jag inte man har särskilt goda chanser till poäng. Väsby är mycket bättre än IK Frej och bör vinna det här!