Den norske pokerspelaren Andreas ”Skjervøy” Torbergsen har börjat göra instruktionsvideor för CardRunners och första videon kommer att läggas upp idag, fredagen den 30 juli.

CardRunners är en instruktionssajt skapad av Taylor Caby och Andrew Wiggins. Brian Townsend är en av delägarna. För en månatlig avgift får sajtens medlemmar obegränsad tillgång till videor om pokerstrategi samt privata pokerstrategiforum.

”När vi frågade runt i pokervärlden om vilka som var de bästa PLO-spelarna i världen dök Andreas namn ideligen upp som någon vi behöver ha på CardRunnders,
” förklarade CardRunners grundare Taylor Caby. ”Han är det första proffset i Team CardRunners som inte kommer från Nordamerika och dessutom vår första lagmedlem som enbart spelar PLO.”

Torbergsen inledde sin pokerkarriär med no limit Texas Holdem, men började spela pot limit Omaha på allvar efter en resa till World Series of Poker i Las Vegas år 2005. Idag är han en av de bästa PLO-spelarna och har dragit in sjusiffriga belopp på PokerStars och Full Tilt Poker. Han kombinerar just nu pokerspelandet med universitetsstudier i marknadsföring och utsågs nyligen till Full Tilt Red Pro.

Aliaset ”Skjervøy” är en homage till platsen där Torbergsen växte upp, en liten fiskeby på en skarvrik ö i nordligaste Norge.