onsdag xpressenOnsdagen den 27 augusti 2014 kommer en lång rad förändringar att träda i kraft för ATG:s Onsdag Xpress, som kommer att börja tidigare på kvällen samtidigt som starttiden för V86 senareläggs till klockan 20.30.

”V86 under Onsdag Xpress har, i jämförelse med 2013, haft högre omsättning varje omgång med undantag för jackpot-omgångar. Nyheten med senare starttid för V86 kommer förhoppningsvis att höja omsättningen ytterligare. Totalt sett handlar det om att skapa en mer engagerande spelupplevelse och mötesplats för spel,” säger ATG:s VD Hasse Skarplöth.

Förändringarna innebär bland annat att tävlingsdagen på travbanorna sätter igång tidigare på kvällen jämfört med förut. På Solvalla kommer Lopp 1 att starta redan klockan 18:15 och för Bergsåker/Jägersro/Åby blir det start klockan 18.27.

”Vi har tagit till oss av den kritik som funnits gällande banupplevelsen under onsdagarna. Nu får vi en lugnare start på kvällen för hästägare, restauranggäster och övrig publik på banan, en kväll som sedan avslutas med åtta stycken högkvalitativa lopp i högt tempo,” säger Petter Johansson, sportchef på Svensk Travsport.

Förändringar som träder i kraft onsdagen den 27 augusti 2014

 • V86 kommer att starta klockan 20:30

  (Delas mellan Solvalla och Bergsåker/Jägersro/Åby)

 • V65 kommer att starta klockan 20:52

  (Delas mellan Solvalla och Bergsåker/Jägersro/Åby)

 • Dagens Dubbel kommer att starta klockan 21:40

  (Delas mellan Solvalla och Bergsåker/Jägersro/Åby)

 • De blir tre ”extra” lopp, varav ett lopp körs på Solvalla och två på Bergsåker, Jägersro eller Åby.
 • V5 på Solvalla
 • V3 på båda banorna.

  Mer information finns tillgänglig hos ATG.