I Tips-SM korades nyligen osannolika vinnare, som nu för andra gången vunnit hela Tips-SM. Laget heter Welterviktarna och består av välrutinerade tippare.

−”Helt osannolikt! Det känns jättebra, särskilt eftersom vi var bäst på själva tippandet också”, säger lagets Knut Johansson, 73 år från Ljungskile.

Knut får medge att han är vass på idrottsfrågor:

−”Ja, jag är ju med i Sveriges olympiahistoriker och vann faktiskt min första tävling i idrottskunskap 1952 i tidningen Match där det gällde att tippa utgången i vinter-OS i Oslo. Faktum är att jag för en tid sedan hittade just det numret på Tradera och budade hem den för 60 kronor. När den kom ut kostade den 60 öre!”, säger Knut.

Hur tror du att det går i Champions League?

-”Jag tror det blir Barcelona mot Manchester United i final. Sedan får vi se hur det går. Barcelona är ett favoritlag i Europa. Här hemma är det väl Ljungskile, men jag gillar Degerfors också.”

Nu bär det alltså av till Champions League-finalen i Rom för Knut, hans fru Inga, lagledaren Tommy Wahlsten från Skövde, Karl-Erik Karlsson från Ljungskile och Lars-Olow Larsson från Örebro.

Slutställning Tips-SM:

1. Welterviktarna, Ljungskile/Skövde/Örebro (Resa till CL-finalen)
2. Wycombe, Ljungskile/Tidaholm (Presentkort Steve Perryman 10 000/person)
3. Carlensboys, Kalmar, Torsås, Söderåkra (Presentkort Steve Perryman 5 000/person)
4. Flugviktarna, Tidaholm/Ljungskile/Skövde (VM-kvalbiljetter)
5. BK Andra Vågen, Avesta (VM-kvalbiljetter)