En tillbakablick på den gångna helgen. En stabil sådan, även om det kunde ha varit bättre. Även några kortare ord om upplägget inför fortsättningen.

Som jag nämnde senast skulle det vara fokus på två fotbollsmatcher från Tyskland respektive Spanien, där en del decimaler lockade med statistiken i ryggen. Två objekt hämtades från UFC-galan samt ett spel från söndagens fullspäckade SSL-omgång, där jag dock hade hoppats på att trycka ut fler spelalternativ.

26/1 Frankfurt – Hoffenheim (Frankfurt över 1,5 mål 1,83)

Vinst. Frankfurt fortsätter att, i majoriteten av sina hemmamatcher, trycka in minst två mål framåt medan Hoffenheim fortsätter att släppa in minst samma antal utanför den lilla orten. Hemmalaget skapade visserligen inte groteskt många målchanser, men man gjorde tillräckligt för att tjäna ihop till de där två målen, som dessutom kom i vardera halvlek vilket även spikade sidospelet. Frankfurt vann matchen med 2-1.

27/1 Anthony Pettis – Donald Cerrone (Pettis via KO/TKO 7,00)

Vinst. Helgens juvel, och det till det skyhöga oddset som var klart redan två minuter in i fighten. ”Showtime” Pettis kom loss direkt och var spektakulär från start, och redan efter dryga halvminuten så kände man att det här bara skulle gå mot ett håll. Några spektakulära tekniker testades innan han landade med en spark i levern på motståndaren som segnade ner. Pettis belönades sedan med ”knockout of the night”, 50 000 dollar fick han för besväret utöver lönen och vinstbonusen samt chansen på en titelfight. En hyfsad dag på kontoret för liraren som fyllde 26 under matchdagen.

27/1 Glover Teixeira – Rampage Jackson (Rampage Jackson 3,75)

Förlust. Glover, som klev in i buren som ganska stor favorit (1,25-1,30) avgick med segern på poäng, enhälligt dessutom. Trots resultatet är jag nöjd med spelet i sig, sett till hur fighten utspelade sig, framförallt de två inledande ronderna. Det var en stand up-fight nästintill hela matchen, Rampage rörde sig riktigt bra till en början och han träffade ett antal gånger, dock inte med tillräcklig kraft samtidigt som han själv blev träffad alldeles för många gånger för att orka med att uträtta något de sista minuterna. Lär nog satsa på filmerna nu och rollen som BA Baracus i uppföljaren av A-Team då jag har svårt att se honom motivera sig på nytt till att slåss på den stora scenen.

27/1 Real Madrid – Getafe (Getafe över 3,5 hörnor 1,90)

Förlust. Sett till statisken och det stora antalet hörnor hemmalaget hade släppt till under en längre period så kändes det här spelet riktigt bra på förhand. Här var det dock verkligen ”stolpe ut” eller ”precis ut till inkast” på hörnspråk. Bortalaget skrapade ihop 3 hörnor och hade relativt god tid på sig att fixa en till, men inspelen studsade inte åt rätt håll. Jag lär nog försöka på nytt i de kommande matcherna.

27/1 Helsingborg – Falun (Falun över 5,5 mål 1,75)

Vinst. Lag/överspelet har verkligen varit ett vinnande koncept på Falun som har bidragit till nya units i spelkassan. Man har nu levererat för tredje gången i rad, den här gången var det också klart relativt tidigt då man hade stått för sina 6 mål en bit in i den andra perioden. Detta trots en relativt knackig uppladdning då lagbussen pajade halvvägs genom resan ner till Skåne. Alexander Galante Carlström har nu stått för 19 mål på 4 matcher, så han lär nog inte ha sovit särskilt dåligt inatt heller. Falun vann matchen med 12-6.


Som det nämndes under inledningen så hade jag velat trycka ut två speltips till som berörde söndagens innebandymatcher, men det blev inte så pga tidsbrist. Något tråkigt då det även var framgångar i de objekten jag hade tänkt mig, även om med minsta möjliga marginal. Just därför kommer jag göra ett försök att lägga större krut på det istället till nästa helg och eventuellt välja bort någon fotbollsmatch.

UFC-speltipsen kommer fortsätta dyka upp tätt in på matchstart, dvs under kvällen när galorna drar igång nattetid (svensk tid). Mycket tack vare att man gärna väntar in läget under invägningarna som går mindre än 24 timmar innan starten på fighterna. På så sätt kan det vara bra med Twitter och att följa @spelaspelse om man inte vill missa något.

För egen del så var jag på plats igår för att bevittna Caperiotäby-Storvreta (Innebandy, Superligan, Sverige). En match som vanns av hemmalaget (4-2) efter en riktigt stark krigarinsats. Caperiotäby stod i övrigt i 8 ggr pengarna hos Bet365.

Nu under kvällen spelas AIK-Warberg med spelstopp 19.10. Matchen sänds på TV4sport. Igår var jag inne på AIK dubbelchans (gav 2,10 hos Nordicbet) med en mindre slant men har ingen vidare koll på kvällens trupp hos hemmalaget, så jag hoppar det. Bortalaget har ett starkare lag och ska vara favoriter, men agerar något för ojämnt.

Kollegorna Easybucks och Heden ligger annars ute med spel på spansk fotboll samt nordamerikansk ishockey. Ta en titt i speltips-menyn.

/Puyol