I helgen går det sista Formel1-loppet för i år, med fyra förare som kan vinna förarmästerskapet. Det kan bli den mest spännande finalen i F1 på länge. Unibet håller såklart Alonso som favorit, till 1,65 gånger pengarna i skrivande stund

Alonso leder med 8 poäng och har en väldigt tydlig uppgift i helgen - gå i mål som etta eller tvåa och han vinner mästerskapet. Men om Vettel vinner i Abu Dhabi behöver Alonson bara hamna på fjärde plats för att vinna titeln.

Red Bull kommer enligt egen utsago inte ge några team order – dom vill att förarna ska köra max hela racet – vilket är otroligt om det är sant! Red Bull kom etta och tvåa på den här banan förra året och deras bil är just nu den snabbaste i F1-cirkusen.

Med Webber på oddset 2,40, Vettel på oddset 9,00 och Hamilton på oddset 100 att bli världsmästare kommer det inte att ges någon nåd på banan i helgen. Ferrari och McLaren kommer använda alla trix i boken för att återerövra F1-titeln.

-“Det är fantastiskt att det är så öppet inför sista tävlingen, intresset för spel på F1 har gått genom taket de senaste veckorna.” säger Erik Bäcklund, Head of Sportsbook Unibet. ”Webber, Vettel, Alonso och Hamilton är favoriterna att vinna och jag blir mäkta förvånad om vi inte får se några Team order, oavsett vad Red Bull säger.”

Det finns ett scenario som kommer göra att kommentatorer, depåpersonal och teamchefer springer efter miniräknarna. Om Vettel vinner, Webber kommer tvåa och Alonso kommer femma slutar alla förarna på 256 poäng! Både Vettel och Alonson har fem vinster och samma antal andra och tredjeplaceringar. Titeln går då alltså till den som har flest fjärdeplaceringar.. Vettel blir då Världsmästare tack vare flest antal missade podium (läs fjärdeplaceringar)!

På Unibet finns bra odds på detta event samt livebetting under kval och race.