Nu har de flesta klubbarna i Allsvenskan spikat trupperna och det känns som man kan börja förbereda analyserna inför kommande säsong. Det lär inte trilla in några sensationella namn och därför känns det passande med en lista över de fem mest spännande nyförvärven.

1) Rasmus Elm
Från CSKA Moskva till Kalmar FF
Visst, detta är en chansning ifrån Kalmars sida. Den meriterade landslagsmannen fick se sitt kontrakt brutet med den ryska toppklubben CSKA Moskva efter att han under en lång tid dragits med stora magproblem. Frågan är nu mittfältaren kan komma att vara delaktig i detta något osäkra Kalmarbygge. Blir det i vår? Eller efter U21-EM-uppehållet? Kanske först under sluttampen av säsongen? Just nu verkar ingen veta. Något som känns mer självklart är att när han väl står på plan, kommer han att lyfta smålänningarna ett par nivåer.

2) Magnus Wolff Eikrem
Från Cardiff till Malmö FF
Denna norska 24-åring har hunnit med en hel del i sin karriär redan. Han har hunnit med att vara ungdomsproffs i Manchester United där han inte lyckades ta sig upp till seniornivå. Därefter bar det vidare till Molde vilket resulterade i stor succé. Som centralmittfältare och spelfördelare blev han lagets bärande kugge när man plockade hem två ligaguld. Därefter har det via Heerenveen och framförallt i Cardiff gått tyngre, men klart är att det bör finnas stora kvalitéer. En offensiv playmaker är dessutom det som mästarna behövde få in i truppen. Eikrem kommer att bilda ett oerhört passningsskickligt innermittfält med Enoch Kofi Adu.

3) Dickson Etuhu 
Från Blackburn till AIK
Detta är precis som värvningen av Rasmus Elm en stor chansning som AIK tar. Den 32-åriga defensiva mittfältaren har en stor historisk av skador. Om han dock skulle få bukt på dessa och kunna bibehålla formen är detta ett stort tillskott för Solnaklubben. Med en meritlista som troligtvis ingen annan i Allsvenskan mäta sig med är det självklart att Etuhu har en hel kvalitéer att bidra med här.

4) Sebastian Eriksson
Från Cagliari till IFK Göteborg
Lämnade klubben så sent som 2011 för Italien och där blev det inte helt oväntat ingen större succé. En korsbandsskada satte käppar i hjulet för mittfältaren som kom tillbaka och skrapade till slut ihop 29 framträdanden Serie A. Det senaste för snart ett år sedan. Har stor potential att bli en nyckelfigur i Jörgen Lennartsson bygge.

5) Måns Söderqvist
Från Kalmar FF till Hammarby
Anfallaren fick rejäl ordning på målskyttet i fjol då han lyckades pricka in tio baljor för ett svajigt Kalmar. Nu skall det bli intressant att se vad han kan åstadkomma i ett lag som lär ha en fungerande struktur säsongen igenom. Han kommer att få agera i spets i ett lag som kommer att få möjligheter till en hel del omställningar, och i de lägena är han sylvass. Lär hamna högt upp i skytteligan även i år.

/Mikel