Igår var alla motgångar som bortblåsta! Tre av tre, etthundra procent. Förvisso krävdes en väntan till 77′e minuten innan Inters match satt, detta via ett självmål av Udinese. Men vinnare ska ha flytet på sin sida, något som vi saknat tidigare dagar. Färjestad gjorde sitt och vann komfortabelt med 3-1 i Jönköping, siffror som en strålande Stefan Liv höll nere. Även min engelska dubbel satt, mycket tack vare mikrofon-frillor i Everton och Ronaldo med sina två mål för United. Kvällens frälsare måste nog ändå utses, och utan tvekan blir det Macheda (stavning?), 17-åringen i United som sänkte Aston Villa i 3′e övertidsminuten… Tack!

Idag ser vi ett föga smaskigt utbud på tablån om man jämför med vad man upplevt under helgen. Visst, ett par matcher i Allsvenskan ska spelas, någon dansk och någon norsk fotboll likaså. Hockey finner vi också i två svenska kvalserier, både upp till Elitserien, men även upp till Allsvenskan (från Div. 1).

Inga säkra drag idag inte, ett par riktigt luriga matcher, så insatserna håller jag lågt, men ett par fina värdespel finns att testa en slant på!

Helsingborg – Göteborg
Mitt Tips: 2:a
Insats: 2/10

Motivering
Jag fortsätter ta mig igenom Allsvenskans första omgång, och ett fint chansspel finnes i detta stormötet! Göteborg har gjort en strålande försäsong och spelat stundtals drömfotboll. Helsingborg har inte varit dåliga, inte alls, men oddset lockar verkligen på ”kexen”, som trots allt är tippade som det lag som främst kan hota Elfsborg i toppen!

Hemmalaget
Helsingborg har blivit allt starkare på senare år, mycket kanske p.g.a Henrik Larssons återkomst till laget efter äventyr ute i Europa. Man är ett lag som siktar på minst topp 5 i tabellen, något som inte är helt omöjligt. Dock är jag bekymrad, mycket bekymrad, över Henrik Larsson i dagsläget! En icke matchtränad skåning som, under samma tid som Helsingborg kört fyspass om vartannat, sysslat med ”käppakrig” (innebandy) hela vintern. Trots detta så blev han ju uttagen mot Portugal…

Hemma är man vanligen starka, och i år blir det ingen skillnad, i allafall inte när säsongen kommit igång och ett par omgångar fastställts, då man hittat sitt spel ordentligt, innan dess kan det gå precis hur som helst. Glömmas ska inte heller göra att detta är en premiär, allt kan hända! Vi har sett Örgryte torska med 1-5(!) mot GAIS, vi har sett Bajen snuva Elfsborg på pinnar i Borås och vi har sett BP få 0-0 mot Trelleborg… Nej, inga säkra hemmaspel inte.

robin söderBortalaget
Göteborg har, som jag redan sagt, gjort en strålande försäsong. Man har en av seriens intressantaste trupper, utan tvekan! Med ett anfall där Robin Söder och u21-spelaren Pontus Wernbloom bildar par och med en släpande Hysén kommer många mål att produceras. Om man därefter ser till försvaret där Bjärsmyr styr och ställer så kan man rent av bli årets Elfsborg!

Premiärer är ju som sagt premiärer, Helsingborg är favorit här, ett favoritskap som jag ser som klent, då man inte har någon vidare formkurva eller placering att värdera mötet på. Visst, hemmastyrka i all sin ära, men det har vi hört innan… Oddset lockar ju som sagt på Göteborg, onekligen!

Statistik
Inga formkurvor finns att ta ut då detta är en premiärmatch för bägge lagen.

Sammanfattning
Helsingborg tar emot Göteborg, båda är lag som siktar på att ta sig ut i Europa i år och att komma högt upp i tabellen. Göteborg har ett klart intressantare lag än skåningarna, och är bättre i grunden. Favoritskapet här är felplacerat enligt mig, och en chansning är på sin plats, jag testar tvåan till 2,70 hos monopolet, förmodligen högre online!


Djurgården – Örebro
Mitt Tips: 1:a
Gefle – Kalmar
Mitt Tips: 2:a
Helsingborg – Göteborg
Mitt Tips: 2:a
Insats: 0,5/10

Motivering
Snarare en rolig än trolig. Djurgården har en intressant trupp och har en förmåga att öppna starkt för att sedan störtdyka i mitten av säsongen. Rajalakso och Oremo fixar tre pinnar till DIF? Örebro är bra, men på Stockholms Stadion blir det tufft i en premiär…

Både Gefle och Kalmar har tunga förluster vad gäller transfern under vintern… I grund och botten är dock Kalmar det bättre laget, och AIK-floppen Mendes kommer att få ut sitt rätta jag hos smålänningarna!

Resten av kulorna håller vi i tills imorgon, då är det Champions League igen!

God spellycka,

/Blixt