All In The Poker Movie logoAll In: The Poker Movie är en ny dokumentär som kommer ha premiär i USA den 23 mars. I filmen medverkar en rad av de stora namnen inom poker som Daniel Negreanu, Chris Moneymaker och Phil Hellmuth.

Pokerns nyvunna intresse under 2000-talet har blivit föremål för spelfilmer som bland annat Rounders. Nu kommer dokumentärfilmen All In: The Poker Movie som fokuserar på pokern som ett av de senaste årens stora fenomen. Genom att intervjua pokerproffs och andra afficinados däribland skådespelaren Matt Damon försöker filmen hitta svaret på varför spelet blivit så enormt stort på senare år.

I trailern kan man höra Jennifer Tilly sammanfatta pokerns renässans i att “Poker players are the last american cowboys”.

Förutom detta tema tas även Black Friday upp och bland de medverkande finns även Howard Lederer och Chris Ferguson som intervjuades innan deras rykte skamfilades av efterdyningarna av Full Tilt Poker-skandalen.

Regissören bakom filmen heter Douglas Tirola och All In: The Poker Movie har fått pris som bästa dokumentär på Cinevegas Film Festival.

Fotnot: I ingressen skrevs att detta var en ny dokumentär men faktum är att filmen spelades in redan 2009, men först i år har den fått klartecken.