Sämre inledning än vad jag har fått på en sida är svårt att få, ingen tur i nåt av de två spelen igår. Men idag ska jag visa att jag vet vad jag håller på med.

Men nu över till dagens spel, vi har ett halvbra utbud för att vara en Söndag. Självklart är utbudet dominerat av de svenska matcherna och det är där jag har hittat ett par riktigt bra spel.

Brage – Arameiska/Syrianska
Mitt tips: 1
Insats: 5/10

Toppmatch i Div 1 Norra.

Brage har börjat säsongen ruskigt bra på hemmaplan där man är utan poäng förlust efter fyra raka segra, senast blev det vinst borta mot Östersund med 3-2 efter att man har gjort en riktigt dålig match, men hemma är man ett helt annat lag.

Brage har ett avbräck idag och det är på en av sina bästa offensiva vapen, men ett topplag i Div1 ska klara av att har en spelare borta.

På pappret så är detta den lättaste hemmamatchen än så länge denna säsong och då ska man inte behöva tappar sina första poäng hemma heller.

Arameiska åkte på en riktig smäll senast hemma mot Enköping med 1-4 och man hade inte en chans i matchen, är man påväg neråt i tabellen nu? Ja, jag tror det, man är inte så bra som tabellen visa, man ska egentligen tillhöra den nedre halvan av tabellen och det är ditåt jag tro man är påväg nu.

Arameiska har inga större problem till dagens match, man kommer med samma lag som senast och det är självklart positivt att man kan spela med samma lag flera matcher på raken.

Men ettan på Brage känns logisk i denna match med tanke på lagens kapacitet.

Mjällby – Vasalund
Mitt tips: 1
Insats: 8/10

Detta är dagens säkraste spel enligt mig och ni kan använda denna i dubbla och trippla om ni tänker spela det.

Serieledarna Mjällby ånga på i Superettan och man kommer allt nämre Allsvenskan, i veckan besegrade man J-Södra med klara 0-3 efter lysande spel i anda halvlek och siffrorna var tillslut i underkant.

Mjällby har inga nya problem som oroar dem så man kommer mönstra ett starkt lag, kanske sista gången vi få se Erton Fejzullahu i Mjällby tröjan i Superettan, han har flera klubbar efter sig och det troliga är att detta är sista hemmamatchen.

Mjällby spela ett offensivt 4-4-2 system där den ena inne mittfältaren är mer som en släpande forward och detta har givit bra utdelning, man har fått igång Marcus Ekenberg efter en trevande start så nu har man flera match vinnartyper i laget, försvarsspelet är lysande där Juan Robledo och Bagarn styr och ställer sen har man Superettans bästa målvakt i Asper som gör avgörande räddningar när det behövs. Det enda i Mj’llby som känns lite halvdåligt är mittfältet som inte håller högsta klass men det har visat sig att det är tillräckligt bra för Superettan.

Vasalund kommer till denna match utan sin skyttekung Kennedy som är avstängd, han har gjort 7 mål än så länge så det är självklart ett tungt avbräck för dem, men annars så har man ordinarie lag att tillgå.

Vasalund har darrat ordentligt i försvarsspelet och det är inget positivt nu när man ska möta Superettans bästa lag framåt som har mäktat med hela 25 mål på 11 matcher.

Nej detta är en alldeles för jobbig uppgift för detta Vasalund att åka ner till Strandvallen och spela emot ett Mjällby i absolut toppform och mot ett lag som gör mest mål och släpper in minst mål också, Klasskillnad rakt i genom laget.

Tro på en storseger för hemmalaget där Erton och Eken kommer göra ett par mål var.