Idag Söndag har vi ett ganska så ok utbud, jag är lite seg i kroppen men har ändå lite att bjuda på denna sköna Söndag. Senaste spelet gick inte riktigt som jag trodde och hoppades att det skulle göra men idag ska det bli ändring på det.

Vinnare av British GP i F1

Mitt tips: S. Vettel  eller Mark Webber

Insats: 5/10 och 2/10

Spelstopp: 14.00

Motivering:

Årets säsong av F1 har tok dominerats av Brawn GP då man har vunnit alla lopp än så länge förutom ett, då vann supertalangen Sebastian Vettel i regn, Silverstone som man kör på denna helgen är känt för just regn och i år är inget undantag. Under större delen av veckan när stallen varit och tränat inför loppet så har det kommit regn och då har Vettel dominerat, men under kvalet igår så var det uppehåll hela timmen men trots det så var det lekstuga för Red Bull stalet.

Att Red Bull är snabba var ingen överraskning då man är näst bästa stallet i F1 cirkusen och denna banan passa dem alldeles utmärkt. Det positiva för Red Bull är att Brawn stallet inte alls varit så snabba som vanligt och då speciellt Jenson Button har varit ganska långsam under hela veckan medans stallkamraten Barrichello har varit med där uppe, men många trodde att Button bara hade mörkat inför kvalet men så var det inte, Button hamnade först på en sjätteplats i kvalet och det är mediokert för att vara honom denna säsong.

Barrichello starta tvåa men starterna har inte varit hans sak denna säsong och inte innan dess heller så jag tror inte han är nåt hot i start ögonblicket utan jag tror Vettel och Webber ta hand om starten.

Button har säkert ett ess i bagaget i loppet som han inte visat under kvalet men han har trots allt en bit upp till täten så han kommer få jobba hårt idag för att ta en ny vinst och skulle det bli regn som det alltid finns chans till i England så kommer han få det extra jobbigt och jag kan knappt i min vildaste fantasi se hur Red Bull ska misslyckas med att vinna i så fall.

Oddset på Vettel är lågt men spelvärt ändå efter dominansen på träningen, Webber däremot har rena lyxoddset och är sjukt bra spelvärde i då han visat sig vara riktigt stark i de senaste loppen och faktiskt besegrat stallkamraten Vettel.


Degerfors – Gröndals IK
Mitt tips: 1
Insats: 6/10
Motivering:

Toppmatch i Div1 Norra.

Degerfors går som tåget i Div1 Norra, men trots att man har raden 8-1-1 så har man inte lyckats göra sig av med ett par lag, både Valsta Syrianska och Brage skugga dem i tabellen, de är bara två respektive tre poäng efter så man har inte råd att tappar några onödiga poäng, just detta tro jag är en viktig faktor för att Degerfors ska lyckas motivera sig i matcherna, hade man haft 7,8 poängs försprång inför en sån här match som är idag så hade man utan tvekan gett en varningsflagg för denna match, men nu när det finns lag som är så pass nära dem i serien så finns det inte någon risk för motivationsproblem, vi är så pass tidigt också in på säsongen så det är bara att köra på.

Degerfors är rena maskinen på hemmaplan där man ännu inte har tappat nån poäng man ahr fem raka vinster och man gör i snitt lite över 2 mål per match medans man släpper in strax under 1 mål.

Man har inga större problem inför dagens match heller så man kör med nästintill startkaste lag.

Gröndal kommer till dagens match med en knapp vinst hemma mot bottenlaget Syrianska Kebura, man vann matchen med 3-2 men det var långt ifrån säkert, man agera riktigt ojämt i matcherna.

Man är inget starkt bortalag man kommer med raden 1-2-2 borta och detta är inget som skrämmer motståndarna precis. Sen släpper man nästan in två mål i snitt borta medans man gör ett mål framåt.

Gröndal är erkänt starka hemma medans man är lika erkänt svagt borta så jag har svårt att se dem kunna ta poäng mot maskinen Degerfors som dessutom är det klar bästa laget i Div1 och då räknar jag in Södra serien också.

Klar fördel Degerfors.