Då var det dags för returmöte mellan KFF och Debrecen, KFF åkte på en ganska väntad 0-2 förlust senast nere i Ungern i stekande värme, allt annat än en förlust var enligt mig en stor bonus.

Kalmar FF – Debrecen

Mitt tips: 1 & -1.0mål
Insats: 7/10 & 3/10
Motivering:

Debrecen är betydligt mycket mer mänskligt borta än hemma som de flesta lagen är, nu har man dessutom en 2-0 vinst att gå på så man kommer backa hem med hela laget direkt från start och detta borde passa KFF bra då de visade redan under förra säsongen att man behärskade detta utmärkt, även på slutet av denna säsong så har motståndarna börjat backa hem tidigt i matcherna och det har inneburit att KFF har kunnat dominera matcherna ganska stort och då har även segrarna kommit.

KFF kommer med samma trupp som senast nere i Ungern och man lär ställa upp på liknande sätt som man gjorde då.

KFF är enormt starka hemma och man bruka göra ett par, tre mål varje hemmamatch nuförtiden så Debrecen få verkligen se upp, ska de klara att försvara sin ledning från första mötet så måste man plocka bort Rasmus Elm ur matchen och det är lättare sagt än gjort.

Debrecen var det bättre laget på hemmaplan och man förtjänade att vinna även om det kanske blev ett mål för mycket, det var över 30 grader varmt nere i Ungern och det tjänade självklart hemmalaget på då de är vana vid att spela i sån värme, sen är Debrecen betydligt bättre på hemmaplan än bortaplan.

Debrecen har ett stabilt lag utan den riktiga fixstjärnan i laget, just det kan visa sig att bli avgörande i denna omgång, KFF har Elm, Debrecen har ett organiserat lag som gör det de ska.

Jag tro på hemmaseger här och jag tro även att KFF kan fixa en tvåmålsseger hemma i denna match.