Gårdagen slutade med att 1 av 2 spel satt. Idag har vi ett större utbud och jag har några spel att bjuda på, allt från en stensäker bank till en chansning.

Spanien – Irak
Mitt tips: 1  (-1.0 mål)
Insats: 9/10
Motivering:

Då var det dags för andra matchen i Confederations Cup, Spanien kan säkra avancemang vid seger i denna match och seger kommer det bli, Spanien spelade stundtals lysande mot Nya Zeeland och gjorde vad man ville lite närsomhelst.

Spanien gjorde fem mål i matchen men hade troligen kunnat göra det dubbla om man hade velat göra det.

Till dagens match så kommer man med största säkerhet med nästintill samma lag, med andra ord kommer man ställa upp med super paret på topp Torres och Villa, egentligen räcker det att nämna dessa två för de kommer springa, skjuta och måla sönder Irak idag.

Backlinjen kommer säkerligen vara densamma som senast och det lär få lika lite att göra idag som senast, mittfältet kan det möjligen bli nån ändring, Riera kan nog få börja på bänken idag till förmån för Carzola, målvakt kommer troligen också vara samma, även om chansen finns att man vila Casillas för att detta är en match där målvakten inte kommer få göra allt för mycket.

Irak gjorde en urusel match mot Sydafrika man ställde upp sig på egen planhalva och försvarade sig i nästan 90min och det var mer eller mindre patetiskt att se Irak i första matchen. Om man spela så ultra defensivt mot Sydafrika som inte är nån större fotbolls nation, då kan man fundera på hur det kommer ser ut mot Spanien, jo man kommer ställa upp sig ännu längre ner på egen planhalva idag och det kommer straffar sig ganska omgående mot ett rörligt Spanien.

Irak har inte vunnit en match på nästan ett år och det var mot Kina senast man tog en seger, efter det har det bara blivit förluster eller lika matcher.

Hcp spelet på Spanien i denna match är en riktigt bra bank och 1.20 på att Spanien vinner med 2 mål eller mer är rätt ok och detta spel ska vara med i alla dubbla och trippla ni spela under dagen.

 

Lyckeby – Sölvesborg

Mitt tips: 1

Insats: 3/10

Motivering:

Denna matchen är hämtad ifrån Herrarnas Div3 SÖ Götaland.

Detta är en toppmatch i Div3 SÖ Götaland 5an Lyckeby ta emot 3an Sölvesborg, två lag med olika trender för dagen, Lyckeby har hittat en formtopp efter en tung start på säsongen och ett Sölvesborg med dålig form efter en kanonstart på säsongen.

Lyckeby är nykomlingar i Div 3 och de flesta räknade med att de skulle bli ett bottenlag och så såg det ut att bli i början av säsongen men efter hand så har de hittat formen och nu rulla det bara på, senast blev det blev det en stabil bortaseger mot Älmeboda med 3-1, man har fyra segrar på de fem senaste matcherna.

Lyckeby är kända för att vara riktigt svårspelade hemma och denna säsong ser inte ut att bli annorlunda då man har två segrar hemma på slutet, man ahr hemmaraden 2-1-1 och en målskillnad på 10-7.

Sölvesborg började säsongen riktigt bra och man såg ut att kunna rycka ifrån de andra lagen ett tag men så förr två omgångar sedan så kom en riktig stjärnsmäll och man förlorade med hela 1-6 mot VMA och nu senast så fick man endast 0-0 hemma mot Växjö BK, och jag vet att Växjö leder serien men det finns inte en chans att de håller hela vägen för man är inte så bra som tabellen visa, man ska vara ett mittenlag och inget annat.

Sölvesborg har flera viktiga spelare borta idagens match, man saknar båda sina mittbackar och en möjligen en av sina mittfältare, man få in två orutinerade mittbackar i denna viktiga toppmatch och det är ett jätteminus för dem.

Sölvesborg har har ett bra lag när allt stämmer, men just nu är inte allt som det ska vara i klubben som det verka och då tror jag att de kommer få det tufft i denna match.

Det var en god vän till mig som gav mig tipset att jag skulle spela på Lyckeby idag och jag lita till 100% på honom.

 

Ljungby – Nybro

Mitt tips: 1

Insats: 4/10

Motivering:

Bottenmöte i Div 2 Södra Götaland.

Detta är en riktigt viktig match för båda lagen, Ljungby kan få en lucka ner till de andra bottenlagen ifall man vill och Nybro kan lämna jumbo platsen vid vinst.

Ljungby fick bara 1-1 senast borta mot Bromölla trots ett enormt spelövertag första halvleken, Ljungby har bara skrapat ihop åtta poäng än så länge trots att man spela riktigt bra fotboll långa stunder i matcherna, men man har haft en oförmåga att sätta dit chanserna i sina matcher.

Men Ljungby är inget lag som bara ändra sitt sätt att spela för det utan man kör på som vanligt i förhoppning om att det ska lossnar. Ljungby kommer vara det spelförande laget även i denna match och man kommer få många målchanser även i denna match och idag tro jag man kommer få utdelning.

Nybro har efter en tung start på säsongen spelat upp sig de senaste matcherna, man har en seger och två oavgjorda matcher på de tre senaste omgångarna.

Men idag kommer man få det kämpigt borta mot Ljungby som spela en fin fotboll och det skulle förvånar mig om inte Nybro åker på en ganska klar förlust idag.