Varmt välkommen önskar vi Alexander som framöver kommer att skriva speltips här på spelaspel.se. Alexander har enligt egen utsago en utmärkt ROI och det kan vara värt att ta rygg. Härmed lämnar vi över ordet till Alexander:

Idag finns det en del intressanta matcher att välja bland, jag har fastnat lite extra för en match.

Finland – Ryssland
Mitt tips: 1X
Odds: 2.14 Bwin
Insats: 4/10

Då var det dags för VM- Kval igen och en otroligt viktig sådan mellan Finland och Ryssland, Finland ligger just nu på en 3:e plats i gruppen med 10p efter 5 spelade matcher.

Man slog Liechstenstein senast hemma med 2-1 efter enorma svårigheter i matchen, först och främst att få in bollen. Man låg under med 0-1 i den matchen trots att man dominera matchen helt och hållet men till slut kunde man gå segrande ur den matchen.

Finland är kända för att vara otroligt svårspelade hemma och man bruka kunna plocka poäng mot bra nationer. Finland har en hyfsat anonym trupp, men självklart har de en del kända namn som vi känner igen bl.a den fenomenala målvakten Jussi Jääskeläinen, Sami Hyppiä, Teemu Tainio, Jonatan Johansson och Jari Litmanen.

Det är inga toppspelare som jag skrev upp men de höjer sig som bara den när det vankas landslagsspel, en sån som Litmanen hade sin storhetstid på 90 talet, nu de senaste åren har han varit skadad mest men när det vankas landslagsspel så är han alltid med och gör oftast lysande insatser, samma gäller med Johansson helt lysande insatser i landslaget.

Man kommer ställa upp med starkast möjliga lag idag då man har få skadeproblem.

Ryssland ligger 2:a i gruppen med 12 inspelade poäng efter 5 matcher, vinner man dagens match så är man endast en poäng bakom grupp ettan Tyskland och då har man allt i egna händer, men skulle man förlora matchen så ligger man helt plötsligt 3a i gruppen så denna match är ytterst viktig idag.

Ryssland saknar en del spelare idag, man få klara sig ut backen Anyukov och mittfältaren Semak. Sen finns det flera platser i Ryska startelvan som är vidöppen då man har en del spelare som har fått nöta bänk i sina klubbar under säsongen och då tänker jag främst på Pavlychenko som troligen få sitta på bänken även i denna matchen.

För Rysslands del hänger det mycket på att man få igång Arshavin direkt, få man det så är man svårstoppade. Arshavin är en humörsspelare, kan finland få honom ur spelet i matchen så har de vunnit mycket kanske renatv hela matchen. Utan en Arshavin på topp så är Ryssland väldigt försvagade och har knappt någon finess alls i spelet.

Denna matchen är väldigt svår att tippa utgången på då den har en så stor betydelser för denna gruppens utgång, men har en känsla av att Finland bli en svår nöt att knäcka för Ryssland. X ligger nog nära i denna match där båda lagen vill vinna men samtidigt har inte nåt av dessa två lag heller råd med en förlust.