F1 spelet satt som väntat igår medans Degerfors åkte på en mycket oväntad förlust hemma mot Gröndal, idag har vi ett väldigt fint utbud från bolagen då Wimbledon har satt igång och det finns alltid guldspel att finna i Tennisen.

Jag har valt att gå in i Tennisen direkt och även U21 EM har jag spel att bjuda på.


Tyskland U21 – England U21
Mitt tips: 2
Insats: 3/10

Motivering:

Tyskland behöver en poäng i denna match för att säkra en plats i semifinalen men skulle man vinna matchen så vinner man gruppen men skulle man förlora så riskera man att åka ur U21 EM.

Tyskland gjorde ingen bra match senast mot Finland, man var riktigt illa ute i första halvleken då det var Finland som var det bättre laget och skapade chanserna, men i andra halvlek så hade Tyskland ett par bra minuter och gick från 0-0 till 2-0 och avgjorde såklart matchen i det skedet.

Tyskarna har fortfarande inte släppt in mål i slutspelet, men samtidigt har inte anfallsspelet heller imponerat. Man ifrågasatte Tysklands offensiv innan slutspelet drog igång och det var verkligen befogat.

Idag kommer man med i stort sett samma lag som senast och jag tror tyskarna gå för krysset i matchen och det är alltid farligt att spela på ett resultat och då extra mycket mot England som bruka har en förmåga att ger järnet i matcherna.

England är som sagt redan klara för semifinalen och idag behöver man precis som Tyskland ett kryss bara och skulle man få det så vinner man gruppen. Mycket möjligt att det bli kryss men se inget värde i det och England spar inte på krutet i denna match som många trodde att de skulle göra, man ställer upp med nästintill bästa lag och det ger en fingervisning om att jag tror att de är ute efter en seger i matchen mot ärkefienden Tyskland.

England har bra stats mot Tysklands U21 genom åren och man har endast förlorat en match mot Tyskland på åtta möten.

Tyskland är överskattade och Englands odds är klart spelvärt trots att båda lagen är nöjda med ett kryss, men detta är ingen vanlig match utan detta är i det närmste en hatmatch och jag tror England mer än gärna spela bort Tyskland från en Semifinal då man redan är klara.


Sam Queerey – Ivan Ljubicic
Mitt tips: 2
Insats: 5/10

Motivering:

Då var det dags för ännu en upplaga av Wimbledon.

Här kommer det bli en hård och tight match där jag anser att Ljubicic har ett alldeles för högt odds mot en så pass medioker spelare som Queerey är i grund och botten.

Queerey har inga större meriter på sin lista ändå har han blivit favorit och det köper inte jag, visst Ljubicic är inte på samma nivå längre som han var för en 4-5 år sedan men han har fortfarande mer tennis i sig än vad Queerey har.

Båda spelarna lever på sin serve i stor utsträckning, den av spelarna som få igång sin serve bäst har en liten fördel, den som måste få igång serven för att har en chans är enligt mig Queerey, skulle Queerey serva sämre än Ljubicic så kommer han få stryk medans Ljubicic har en chans även om serven skulle ger vika en del.

Ljubicic gynnas enligt mig av att banorna i Wimbledon har blivit snabbare till detta år än vad de har varit de senaste säsongerna, han kommer få övertag i sin serve enklare än vad det har varit de senaste åren.

Bra odds värde på Kroaten i denna match mot Queerey som är sämre som sagt i grund och botten.