Dagens speltips från Alexander.

Bromölla – Ljungby
Mitt tips: 2
Insats: 4/10

Denna matchen är hämtad ifrån Div 2 Södra Götaland.

Matchen kändes oviss till en början men efter att har snackat med en väldigt god kompis och läst igenom på en del sidor så blev detta ett ganska givet spel tillslut.

Bromölla krossade Lund senast med 3-0 hemma, man var det bättre laget i matchen men segern ska inte överskattas bara för det. Bromölla har på pappret ett ganska klent lag för att spela Div 2 och alla lag gör nån gång varje säsong en kanoninsats men det bruka också följas upp av en betydligt sämre match och det är just det jag tro det bli i dag.

Bromölla har inga skador i laget så man kommer med exakt samma lag som senast. Man liger trots storsegern senast på en 10e plats i tabellen och riskera att hamnar under strecket vid förlust idag.

Ljungby har inte alls tagit så många poäng som man hoppades på, man har endast tagit sju poäng och ligger precis före Bromölla i tabellen på en niondeplats, men sett till spelet så skulle man haft minst den dubbla poängskörden och varit med i toppen, man har stundtals spelat ut motståndet i matcherna men haft enormt svårt att sätta dit bollen på sina målchanser, man har slarvat mycket i defensiven och gett bort mål mer eller mindre till motståndet.

Ljungby kommer gå in med samma inställning som vanligt idag och det är full fart framåt för detta är en match man bara ska och måste vinna, Bromölla är ett så pass mycket sämre lag än Ljungby.

Kompisen jag har snackat med sa även han att Ljungby är flera klasser bättre än Bromölla och han har mött båda dessa lag under försäsongen, han trodde på en ganska klar seger för bortalaget Ljungby i denna match.

Köping – Panellinios
Mitt tips: 2
Insats: 2/10

Enormt viktigt bottenmöte i Div 2 Södra Svealand.

Tiondeplacerade Köping ta emot jumbon Panellinios i denna match. Köping tog en storseger i förra matchen mot Enskede men enligt en del personer så var detta inte alls talande för hur matchilden såg ut, Enskede ska tydligen har startat den matchen enormt bra men inte fått utdelning och sen ska man tydligen har slarvat enormt i försvarsspelet och gett bort mål till motståndet Köping.

Köping var inte alls så bra som sluresultat antyder om och segern ska tydligen inte överskattas allt för mycket, men man kan ju trots allt inte bortse från att de vann med så stora siffror ändå.

Men till dagens match så har det skrivits en del om att Tänaren i Köping är missnöjda med en del spelare som festade under gårdagen då de tog studenten i stället för att bry sig mer om fotbollen, Köping har en regel där man inte få dricka alkohol 48 timmar före match, så dessa fyra student firarare har plockats bort från truppen och då har tränaren fått problem med hur han ska ställa upp laget, följande fyra spelare är borta från laget Simon Degerfeldt, Emil Viborg, Naser Moradian och Victor Thoreson.

Pannelinios ligger sist i tabellen med endast tre inspelade poäng och detta är såklart en usel start på säsongen då man ahr förlorat 7 av 8 matcher, man har endast gjort sex mål på dessa 8 matcher och tre av de målen kom senast mot Värmdö.

Senast mot Värmdö så hade man ledningen i matchen med 2-1 fram tills man fick en spelare utvisad och efter den matchen så har man bytt tränare och detta ska tydligen har gett en positiv effekt på träningarna de senaste dagarna då det har varit bra fart och en del spelare som har tyckt att fotbollen inte alls varit så rolig denna säsong, och detta är självklart positivt för Panellinios.

Panellinios har spelare från fem olika nationer så det ta tid att få dem att gå åt samma håll, men med en ny tränare som har fått tillbaka det positiva tänkandet i laget och att Köping har en dle problem med studentfirande inför denna match så anser jag att jumbon Panellinios ska ses med en god vinstchans i denna ödesmatch för deras del.