Då var det dags att avgöra vilket av dessa två lag som tar Stanley Cup bucklan, ska det än en gång bli suveräna Detroit eller ska det bli unga Pittsburgh?

Detroit – Pittsburgh
Mitt tips: 1
Insats: 4/10

Detroit var alldeles för passiva senast framförallt i första perioden där man stundtals var utspelade, Osgood fick göra flera klassräddningar för att hålla kvar Detroit i matchen, men samtidgt ska det sägas att när väl Detroit fick en målchans så var chanserna av högsta klass och Fleury i Pittsburgh målet fick göra sagolika räddningar för att stoppa pucken från att gå in. Idag tro jag vi få se ett helt annat Detroit, jag tro vi få se ett Detroit som kommer ge järnet idag då det är säsongens sista match, flera spelare har ej gått för 100% i slutspelet och då främst i finalserien än.

Spelare som Lidström, Cleary, Ericsson och Datsyuk har inte kunnat göra det för man har varit småskadade och det är man idagens match också men nu är det sista matchen för säsongen och då spara man inget, Lidas kommer gå med mer i offensiven, Datsyuk kommer briljera än mer, Ericsson kommer inte kliva undan i närkamperna och Cleary kommer smälla på nu. Detta är saker som jag tro kan komma att bli helt avgörande i denna sjunde och helt avgörande match. Sen kan man matcha ”Z” konstant mot Crosby och Malkin kedjorna så att de kommer ur gängorna, ”Z” har varit magisk i hemmamatcherna då han har plockat bort dessa två stjärnspelare helt och hållet, främst Crosby som varit helt osynlig i matcherna i Joe Louis Arena.

Pittsburgh gör en bra match senast hemma men är väldigt nära att slarva bort ledningen i slutminuten då Cleary har ett friläger som han missa, hela tredje perioden kändes som att man var nära att spela bort matchen då man dra sig tillbaka alldeles för mycket efter 2-0 målet, men man kunde hålla undan och få till en sjunde och avgörande match.

Fleury är nyckeln till framgång idag, än så länge har han varit totalt misslyckad i bortamatcherna mot Detroit och den senaste bortamatchen vill han nog inte påminnas om då han blev utbytt efter att har släppt in 5 puckar och ett par av dem väldigt billigt. Det gäller för Fleury att tänka positivt nu, han ska tänka på att han kan bli hjälter i stället för syndabock.

Malkin och framförallt Crosby måste upp flera snäpp nu man måste manöverera ut Z:as line nu så man inte kommer helt ur spelet, dessa två superstjärnor måste bära Pittsburgh i offensiven inatt annars är denna match helkörd för dem, Pittsburgh har inte många match vinnartyper i sitt lag så stjärnorna måste vara på topp i dag.

Jag tycker att ett spel på Detroit i denna match är helt givet då Detroit har sista bytet och kan på grund av det matchar Z mot Crosby eller Malkin, sen är det sjukt viktigt med hemmamatcherna i denna finalserie, sen tycker jag att Detroit är ett bättre och jämnare lag och jag tro det kommer ger utslag tillslut.