Märks att man har börjat ladda upp inför säsongen nu, spelen börja sitta som de ska nu och inget annat var att vänta, gårdagen blev även den rena succen då Erton Fejzullahus NEC Neijmegen vann med solklara 4-1 hemma till dryga 2.50 sen vann även Wolfsburg hemma med klara 2-0 efter att har gjort en kanon match direkt till ca 2ggr.

Idag har vi ett häftigt utbud och jag har några spel jag vill dela med mig av.

 

Dortmund – Köln

Mitt tips: 1

Insats: 5/10

Motivering:

Dags för första ligamatchen för båda dessa lag.

Dortmund gjorde en rätt ok säsong förra säsongen och man hamnade precis utanför Europa spel, man sumpade chansen i sista omgången, innan dess så var man inne i ett riktigt stim.

Till denna säsong så har man fått behålla större delen av laget och då tror jag man kommer hamnar på den övre halvan av tabellen runt en 3-5 plats är rätt rimligt.

Idag saknar man Dede och Kehl, två blytunga avbräck men utöver dem så se laget bra ut och man har en positiv stämning i truppen och tränaren räknar med tre poäng i denna match då man har hemmaplan och är ett bättre lag, sen har man även en ruggigt bra statistik mot Köln hemma då man inte förlorat sedan 1991 hemma mot dem.

Köln kommer till årets säsong med ett riktigt bra lag, men man är inte så bra som många tycker, alla säger att Köln är så bra denna säsong endast för att man värvat hem Podolski, visst han är bra men ingen frälsare.

Till dagens match så saknar man fjolårets skyttekung i laget Novakovic som gjorde hela 16 mål, sen är även Podolski och Petit frågetecken, men nu räknar jag med att båda de sistnämnda kommer till spel.

Köln har en riktigt kass defensiv och sen en ålderstiget mittfält där flera av dem är en bra bit över 30 år, i vissa matcher kan det komma att vara en fördel men inte idag mot ett snabbtspelade Dortmund inför sina fantastiska hemmapublik.

Man bjuds runt 1.65-1.70 på hemmaseger i matchen och enligt mig så är det ett jäkligt bra odds.

 

Sheffield W – Barnsley

Mitt tips: 1

Insats: 5/10

Motivering:

Sheffield W gjorde en ok fjolårssäsong då man hamnade i mitten av tabellen, till denna säsong så har man satt upp ett högre mål och det är att man ska slåss om en Play Off plats, man ahr fått behålla sin skyttekung från förra säsong trots att flera större klubbar ville värva honom men han stannade då han tycker att Sheffield har nåt stort på gång.

Man har även gjort ett par bra nyförvärv och man bruka för det mesta vara ett stabilt hemmalag.

Barnsley överlevde precis förra säsong då man var ytterst nära att ramla ut och till denna säsong har man inte gjort något större vässen av sig på transfermarknaden och man gå en ny säsong till möttes i botten.

Man har även nån spelare på skadelistan och det gör inte saken bättre och jag se inte mycket till chans för Barnsley i denna match mer än att det är säsongspremiär och det är det som gör att jag endast gå in med medelinsats.