Gårdagen blev ännu en plusdag då 2 av 3 spel gick in och det gå fortsatt stabilt, idag har vi ett halvdant utbud stort men relativt tråkigt. Jag har några spel att bjuda på så det är bara att hänga på….

 

Murcia – Cartagena

Mitt tips: 2:a

Odds: 3.23 @5Dimes

Insats: 2/10

Analys: Jag ställer mig frågande till bolagen hur de kan sätta ett odds på 3.23 på ett Cartagena som är flera klasser bättre än sitt motstånd Murcia i grund och botten, Murcia är ett lag i spillror, man har en stabil defensiv men offensiven är katastrofal, man är det enda laget i ligan utan seger man har på 10 matcher spelat 7 kryssmatcher och visst det har nog påverkat bolagen en del men trots det så är oddset alldeles för högt.

Murcia har dessutom två raka förluster i bagaget nu på slutet och detta är en väldigt negativ trend med tanke på att man endast har tre förluster på 10 matcher.

Cartagena har toppform, man krossade Las Palmas senast hemma med hela 4-1 och ska tydligen har spelat lysande fotboll i matchen, man fick äntligen igång sitt anfallsspel och det båda gott inför dagens match.

Man ligger på en lysande andraplats i tabellen efter tio matcher och man är fortfarande utan förlust och nu börja det luktar La Liga spel till nästa höst. Man har ett väldigt stabilt försvarsspel och man har endast släppt in 6 mål denna säsong.

Det mesta talar till bortalagets fördel och oddset är på tok för högt för att inte spelas med en låg insats.

Racing Santander – Bilbao

Mitt tips: 1:a

Odds: 2.30 @888sport

Insats: 2/10

Analys: Santander har det fortsatt enormt tungt denna säsong man ligger på en usel 17e plats i ligan och det sägs att tränaren få kicken efter denna match om man inte vinner. Hemma bruka man i normala fall vara starka men inte denna säsong man är fortfarande utan seger hemma och det måste det bli ändring på idag. Man har ett extremt tafatt försvarsspel där backarna gör junior misstag emellanåt och det håller inte på denna nivån.

Idag har man en gyllene chans att ta första hemmasegern då man ta emot ett väldigt skadedrabbat Bilbao som dessutom är väldigt hårt matchat den senaste månaden med tanke på Europa League spelet, man kom tillbaka till Spanien först i Fredags efter att har varit i Portugal och spelat.

Bilbaos stora megastjärna Llorente är tveksam till spel och det kommer avgöras hurvida han spela eller inte senare under dagen.

Upplagt för hemmaseger i denna match och jag prova det med en väldigt låg insats.

Valladolid – Xerez

Mitt tips: 1:a

Odds: 1.66 @Pinnacle

Insats: 5/10

Analys: Valladolid har börjat plocka poäng nu på slutet till sist, senast så fick man 1-1 borta mot svårspelade Espanyol och innan dess så krossade man Deportivo hemma med 4-0.

Idag ta man emot ett väldigt svagt Xerez som är ligans i särklass sämsta lag, man har en målvakt som håller högklass men i övrigt se det ut som ett Segunda Division lag, man har ingen offensiv att ens talar om och defensiven är ruskigt ojämn.

Båda lagen har ett par avbräck inför matchen så det jämna ut sig, men det är klasskillnad mellan lagen och jag kan inte se hemmalaget tappar poäng här.