Sarajevo satt fint till 2.55 innan sänkningen på dem igår, man vände 0-1 till 2-1 mot Helsingborg efter en viss tur.

Idag har vi ett rätt trevligt utbud då flera ligor dra igång, jag hitta mina två spel ifrån Holland och Tyskland.

NEC Neijmegen – Heerenveen

Mitt tips: 1

Insats: 3/10

Motivering:

NEC inledde säsongen med en 0-2 förlust borta mot Feyenoord, siffrorna är inte talande för hur matchen såg ut, NEC var under långa stunder det bättre laget i matchen och man hade en bra press på Feyenoord när de få sin straff och punktera matchen med 2-0 målet.

Första målet är en ren bjudning då en NEC back ska nicka hem bollen till målvakten men misslyckas totalt och Feyenoord spelaren snor bollen och runda målvakten.

Erton gjorde en riktigt bra första match för NEC och låg bakom flera anfall med fina passningar och dribblingar. Nu har han fått en match med gänget och han lät gå framåt än mer, han starta som högerforwards och redan nu är han en av lagets nyckelspelare då mycket ska gå genom honom.

Heerenveen inledde säsongen med extremt svaga 0-0 hemma mot Roda och man blev utbuade av sina egna fans efter matchen, man spelade stundtals uselt i matchen och när man skulle lägga in sista stöten i matchen så blev det tvärtom Roda var det laget som låg närmast vinst på slutet.

Även innan Roda matchen så visade Heerenveen usel form då man blev slaktade av AZ i Supercupen. Så det är redan nu tveksamheter runt årets upplaga av Heerenveen.

Sen bruka man även vara dåliga i ligaspelet på bortaplan och idag lär man möta ett NEC som är ordentligt revanschsugna efter den snöpliga förlusten i premiären.

 

Wolfsburg – Stuttgart

Mitt tips: 1

Insats: 6/10

Motivering:

Då var det dags för seriepremiär i tyska Bundesliga.

Regerande mästarna Wolfsburg ta emot Stuttgart i första matchen, Wolfsburg har fått behålla stommen av det så framgångsrika laget från förra säsongen som anfördes av Misimovic, Dzeko och Grafite, det var mycket rykten under sommaren om att både Misimovic och Dzeko skulle lämna men nu blev det inte så och då få man nog räkna med Wolfsburg i ligatoppen.

Wolfsburg har inga nämnvärda bekymmer inför matchen och träningsmatcherna har gått fint och man har gjort flera bra värvningar inför säsongen i Martins, Kahlenberg, Ziani och Johnson, alla dessa spelare är såna som skulle kunna gå in i startelvan men nu är det inte så utan de väntas starta på bänken.

Stuttgart har inför denna säsong gjort sig av med skyttekungen Gomez och han har man ersatt med Pogrebnyak, sen har man lånat in Hleb från Barca, men inga av dessa två väntas starta utan det få bli bänken för dem då de sett relativt sega ut på träningarna sen saknar man Boulahrouz, Hilbert och målvakten Stolz.

Stuttgart se intresant ut i år men tror detta lag kan behöva ett tag på sig innan man kommer igång och svårare premiär match än detta få man leta efter.

Wolfsburg hade raden 16-1-0 hemma förra säsong och den bedriften lär bli svår att upprepa men man kommer vara en maktfaktor hemma även denna säsong och att då bli erbjuden ett odds runt 2ggr pengarna är genröst av bolagen även om det är en premiär match.