Bollnäs spelet satt enkelt igår och det blev plus ett par units med andra ord, idag har vi ett stort utbud som vanligt på lördagarna och jag har valt att spela några spel så det är bara att hänga på….

Sverige – Ryssland

Mitt tips: 1:a

Odds: 3.10 @StanJames

Insats: 2/10

Analys: Sverige vann sin öppningsmatch av Karjala Cup med 4-3 mot Tjeckien, man hade matchen under kontroll efter andra perioden då manhade 4-1 men sen slarvade man en del i tredje och det slutade 4-3.

Men seger blev det ialla fall och idag spela man kanske en helt avgörande match utgången av Karjala Cup då jag tro segraren i denna matchen ta hem det, Sverige har ett riktigt bra lag i Karjala I år och det är inte ofta vi se de flesta stjärnorna vi har tillgång till att de spela förutom när det dra i hop sig för LG Hockey Games.

Men i år har vi alla med, saknas ett par namn bara, jag tror Sverige har toppchans idag mot ett Ryssland som såg lite halv omotiverat ut i första matchen mot Finland och då spelade man ändå hemma i Ryssland, så frågan är hur motivation är idag när man spela matchen i Finland. Jag tror inte den är på topp utan att vi nog kan få se en del ryssar som mest glider omkring.

För Sveriges del gäller det att vara extremt fokuserade i försvarszon då ryssarna är giftiga när de kommer till och sen måste Sverige våga hålla i pucken i offensiv zon och inte bara komma till snabba avslut kan man hålla ryssarna i egen zon 30-40sek så bruka de bli virriga och släppa till enkla målchanser och detta har vi alla förutsättningar i världen för att lyckas med då vi har skickligar spelare som Foppa, Omark och Davidsson med i laget.

Som sagt ryssarna såg inte alls ut att vara motiverade under första halvan av matchen mot Finland och det stodd 3-0 till Finland efter första perioden och större delen av andra såg de lika omotiverade ut, men när de väl fick in reduceringen till 1-3 så vaknade de till och då kan det gå snabbt, men kan man hålla dem under kontroll när man har ledning så kan man slå även ett stjärnspäckat Ryssland som har flera spelare med i laget som kommer spela OS.

Jag tror utan tvekan att Sverige har chans på vinst i denna match då jag anser att Sverige har ett kanonlag med i Karjala Cup och man måste har som mål att vinna tuneringen och då måste man ta Ryssland i denna match.

Mainz – Nurnberg

Mitt tips: 1:a

Odds: 2.20 @BetSense

Insats: 4/10

Analys: Mainz är fortfarande obesegrade hemma som nykomling i Bundesliga och idag ta man emot en annan nykomling i form av Nurnberg, lagen har motsatta inledningar på säsongen Mainz är den stora positiva överraskningen alla räknade med att de skulle ligga i botten av tabellen men de har visat att de har besitter hög kapacitet i laget och det visade man senast när man fick 3-3 mot mästarna Wolfsburg på bortaplan man låg under med både 0-2 och 2-3 men kom tillbaka och tog en pinne, man har hemma spelat en underbar offensiv fotboll och haft kontroll på försvarsspelet, man har hemmaraden 4-1-0.

Man har en del skador men det har man klarat av bra hela säsongen sen har man en vass trio att luta sig tillbaka på i form av Andreas Ivanschitz, Tim Hoogland och Aristide Bance. Dessa herrar producera match efter match och på hemmaplan är de otroligt bra.

Mainz har dessutom mycket bra statistik de senaste säsongerna på Nurnberg både hemma och borta så även detta talar till deras fördel.

Nurnberg har det fortsatt tufft i högsta ligan, man spela upp och ner hela tiden och på bortaplan är man ännu utan seger ska man fixa nytt kontrakt så ska man göra det genom sitt hemmaspel. Senast så tappade man en till synes säker seger till lika mot Bremen efter att har haft en stabil 2-0 ledning.

Borta har spelet stundtals sätt horribelt ut och man spela i vissa matcher som ett juniorlag och man har bortaraden 0-2-3 och en målskillnad på 2-10, inget att vara stolta över med andra ord.

Man har en del skador och denna truppen har inte råd med en massa skador då man inte har någon bredd i laget och det finns inga pengar att värva spelare för heller så man kommer få jobba med det man har.

Man har ett par vassa spelare framåt men på bortaplan leverera de inte det minsta och jag har svårt att se att de ska göra det idag då man ska spela mot ett erkänt starkt hemmalag och man blev utan poäng här förra säsongen då man fick stryk med 0-2 och hade inget att hämta trots att Mainz var ett sämre lag då.

Spela ettan här med 4 units då oddset är alldeles för högt.

Newcastle – Peterborough

Mitt tips: 1:a (-1.0mål)

Odds: 2.38 @888sport

Insats: 3/10

Analys: Newcastle tog en välbehövlig seger senast borta mot skadedrabbade Sheffield U men det satt långt inne, Harper i Newcastles mål gjorde ett par monsteräddningar på slutet och blev matchens lirare. Idag ta man emot ett svagt Peterborough som är svaga borta och har bl.a sin stora anfallsstjärna osäker till matchen.

Hemma är Newcastle fortfarande utan förlust och man spela en rätt stabil fotboll hemma man har raden 5-2-0.

Man har den senaste tiden fått tillbaka flera tongivande spelare efter skador och nu saknas endast Ameobi och Barton, man få tillbaka viktiga backen Taylor till denna match efter att har missat de fyra senaste omgångarna och detta är viktigt. Man har ett alldeles för bra lag att spela i denna serien och jag förväntar mig att de visa upp sig på sin goda sida hemma mot svagt motstånd.

Peterborough har det jobbigt man förlora nyckel match efter nyckel match och nu senast så förlorade man hemma mot Barnsley som man bara måste vinna över om man ska kunna hänga kvar, man ligger just nu nästsist i tabellen endast målskillnaden håller dem från jumboplatsen.

Man är värdelösa borta och har den svaga raden 0-3-4 och en målskillnad på 5-12.

Man få tillbaka U21 landslags målvakten Joe Lewis efter avstängning idag och det är ett plus, men man har fortfarande stort frågetecken för anfallsstjärnan Craig Mackail-Smith då han fortfarande känner av sin skada sen saknar man Tom Williams som spela vänsterback i normala fall och mittfältaren Paul Coutts är osäker till spel.

Som sagt flera frågetecken i Peterboroughs lag inför matchen och det tillsammans med dålig form och dåligt bortaspel gör att jag tror att de kan åka på en riktig stjärnsmäll i denna match då Newcastle verka vara påväg tillbaka i form och flera nyckelspelare tillbaka i spel.

Jag lägger 3 units på -1 Newcastle till ett helt ok odds.