Liverpool spelet HT FT satt fint igår efter att Liverpool gjort 1-0 i 45e spelminuten, sen i andra var Lyn aldrig nära att hota utan Liverpool gjorde 2-0 och hade bud på mer.

Idag är det riktigt mycket fotboll på utbudet och jag har fastnat i detta ögonblick för ett spel men kan mycket väl bli så att det kommer fler spel under dagen.

 

Sarajevo – Helsingborg

Mitt tips: 1

Insats: 6/10

Motivering:

Då var det dags för returmötet mellan Sarajevo från Bosnien och Helsingborg, Helsingborg har 2-1 att gå på och det är en väldigt liten marginal.

Sarajevo spelade precis som väntat på Olympia, man drog ner på tempot och spelade relativt tufft, många Helsingborgare tycker att man spelade onödigt tufft, men vafan det är det är fotboll och det är Europa League kval, trodde de att Bosnierna skulle komma till stan och vara snälla eller?

Idag har man hemmaplan på Koševo, och det väntas över 20000 personer på läktaren och det kommer inte vara tyst på läktaren en sekund, Sarajevo fansen kommer vara helt galna på läktaren och inga av Helsingborg fansen har varit med om nåt liknande när de springer in på planen, folk kommer skrika, sjunga och kastar smällare hela matchen, visseligen hade man smällare på läktaren i Helsingborg också men det kommer bli 100ggr värre nu, man kommer med andra ord bära fram sitt Sarajevo i matchen. Sarajevos fans är ÖKÄNDA.

Man kommer ställa upp med bästa lag förutom han man fick utvisad senast sen kommer man börja med Jahovic på bänken och slänga in honom sista 30e min om det skulle behövas.

Man spelade tydligen riktigt bra under helgen som var i ligan, skapade mängder med målchanser men kunde inte förvalta det i mål och man fick endast oavgjort med sig.

Helsingborg fick det kämpigt i första matchen men man vann med 2-1 lite överraskande faktiskt för min del att man klarade av det, men jag tror fortfarande inte H-borg klara av detta, idag kommer man få ställa upp med ett halv b-lag nästintill då man saknar mängder med spelare, Henke Larsson, Isaac Chansa, Marcus Lantz, Andreas Landgren och Ólafur Skúlason är alla borta från denna match.

Det har gått så långt så att man fått kalla in Christian Eliasson i truppen. Man saknar 80% av de ordinarie mittfältarna och det är inte rätt tidpunkt för det precis.

Man åker med följande trupp till Sarajevo Målvakter: Pär Hansson och Daniel Andersson

Backar: Adama Tamboura, Joel Ekstrand, Marcus Nilsson, Erik Wahlstedt, Markus Holgersson, Hannu Patronen och Fredrik Liverstam

Mittfältare: René Makondele, Fredrik Svanbäck, Marcus Bergholtz, Christoffer Andersson, Mattias Unkuri, May Mahlangu och Christian Eliasson

Anfallare: Erik Sundin, Rasmus Jönsson och Yakabu Alfa

Ska jag vara helt ärlig så kan jag knappt föreställa mig att Helsingborg ska klara av denna uppgift med detta lag.

Ska man har den minsta chansen så måste man kunna koppla bort publiken för de kommer har en stor del i Helsingborgs chans i matchen.

Jag spela ettan på Sarajevo med en insats strax över medle då jag anser att Sarajevo ska har en toppchans hemma.