Gårdagen blev en bra dag då ryssen gjorde sitt i sprinten sen vann Helena Jonsson H2H matchen mot Kinesiskan som väntat.

Idag har jag klurat mycket på skidskytter stafetterna och jag tycker bolagen är en del fel ute och gå på gamla meriter.

Vinnare Damernas Stafett 4x6km

Vinnare: Sverige 8.00 @Nordicbet

Ukraina 10.00 @Nordicbet

Insats: 1/10 och 1.5/10

Analys: Nu ska jag redogöra lite hur jag tänker över dessa två spel.

Sverige hade igår en mellandag för damerna i skidskyttet, Helena Jonsson kom 4a med noll missar men lite långsam i spåret, men när det är stafett så bruka hon kunna höja sig en del och det tro jag helt klart hon kan komma att göra idag.

ACO åkte snabbt igår men missade 3 skott och kom nia trots det slagen med dryga 50sek det innebär att hon åkte en straff rundar snabbare än segraren Tora Berger från Norge, ACO bruka även hon höja sig i stafetterna och kan hon skjuta bättre i det stående så se det bra ut.

Elisabeth Högberg är en ung svensk tjej som fick förtroendet förra säsongen och köra de flesta stafetterna, hon är bra i skjut momentet men i spåret gå det alldeles för långsamt men hon har nog förbättrat åkningen med drygt 1min till denna säsong men åker fortfarande dryga 2min långsamma för att det ska vara godkänt men hemmaplan och ryggar att gå i så ska hon kunna hålla ihop detta rätt bra, allt under 30-35 sek tapp till de bästa är klart godkänt.

Anna Maria Nilsson gjorde det bra igår och tog världscup poäng och det såg helt ok ut i skjutningen med 2 bom tro jag det var, åkte hyggligt snabbt på första varvet medans hon tappade en del på slutet, men kan hon hålla ihop skjutningen så kan hon utan tvekan hänga på de flesta lagen i deras tempo om hon få en bra rygg.

Ska man sammanfattar detta så hänger denna stafett för Sveriges del mycket på hur Högberg klara det på första sträckan då hon är det självklara svaga kortet, men som helhet så ska Sverige ses med en ok chans med tanke på att man har två av världens bästa skidskytta i laget.

Ukraina kan jag inte ger samma sammanställning av, men denna vecka har varit en succe för Ukrainas damer då de har skjutit klart bäst som lag men där det fattas en del i åkningen hos de flesta Ukrainska tjejerna, det är bara den ena Semerenko systern som kan mäta sig i åkningen men hon är dessväre den sämre av dem på att skjuta men när det är stafett så bruka hon skärpa till sig för lagets skull.

Skjuter Ukrainska tjejerna lika bra som de gjort under veckan så har de toppchans med tanke på att det mesta avgörs på vallen i stafetterna.

Klart värt att lägga en peng på till 10ggr pengarna.

Herrarnas stafett 4×7.5km

Vinnare: Österrike 3.75 @Nordicbet

Insats: 3/10

Analys: Här tycker jag bolagen har hamnat helt fel trots norsk dominans under veckan.

Åkare som Svendsen och Björndalen lär vara rätt slitna efter denna vecka då de tagit ut sig max, Björndalen tog ut alla sina krafter igår då han vann sprintern i ÖVERLÄGSEN stil efter distans loppets fiasko så här räknar jag med en trött och seg Björndalen.

Svendsen har gjort två topp lopp på varandra under veckan med en seger och en andraplats och här kan vi räknar med en väldigt sliten norrmann som redan igår såg lite trött ut på slutet.

Vilka som kör de andra två sträckorna kan vi gissa oss fram till då jag inte har åkarna på pappret, men lägger en peng på att Lars Berger ta den ena sträckan och skulle skjutningen fungera för honom så kan han göra det bra men samtidigt kan han skjuta bort laget och vem som ta fjärdesträckan är vidöppet kanske lite fördel Alexander Os men kan lika gärna bli Hanevold eller Hafsaas.

Österrike tror jag stenhårt på då jag se dem som det mest kompletta stafettlaget av de alla, man har bra gubbar på alla sträckor som inte ställer till det för varandra allt för ofta, Sumann är väldigt skicklig skidskytt som tillhör toppen och gör alltid bra stefetter, sen har man Landetinger som slå till då och då i världscupen med kanonlopp hans akillehäl är skyttet men i stafetterna bruka han höja sig ett par klasser i skyttet, Eder är en vädligt bra skytt och han skjuter nästan för snabbt i bland för sitt eget bästa och det såg man igår när han bommade ett skott i stående skyttet då han nästan sökte upp missen i stället för att coola ner sig lite men nu är det stafett och då kommer det skottet sitta, sen som fjärdeman har man Pinter en väldigt bra kort i stafetten då han alltid gör det stabilt.

Med andra ord tro jag stenhårt på en Österrikisk seger här.

Topp 3 i stafetten

USA 25.00 @Nordicbet

Insats: 1/10

Analys: Detta spelet grundar jag bara på att USA trots allt har ett par åkare som är riktigt bra, Burke har varit på pallen i båda inledande loppen och kommer göra det bra även idag sen har man Hakkinen som då och då slå till med bra lopp och fungera hans skytte bra så kan han föra USA till en bra plats även på sin sträcka men sen kommer vi till det jobbiga, man har inget av klass bakom dessa men skulle de inleddande sträckorna gå bra så kanske jänkarna som åke resten höjer sig.

USA har ett lag som är påväg uppåt och 25ggr är lite för bra för min del att avstår mkt möjligt att man kommer 4min efter och på n 12 plats men den chansen ta jag.

Kongo – Tyskland

Mitt tips: Tyskland (-12mål)

Odds: 2.02 @10Bet.com

Insats: 7/10

Analys: Personligen kan jag inget om  handboll knappt men fått ett mail om att detta ska vara ett riktigt bra spel.

Kongo ska vara VM:s slagpåser och man ska inte har nåt att hämta i denna match mot ett heltaggat Tyskland som måste gå ut och köra på så man har bra målskillnad med sig.

Tyskorna gjorde en riktigt bra match igår när man endast förlorade med en boll mot danskorna som är en av de stora favoriterna så vi kan utgår ifrån att tyskorna är i bra form.

Kongo förlorade endast med 9 bollar mot Sverige igår och det stodd 9-9 i HT men sen i andra så skärpte Sverige till sig lite och gled ifrån till en enkel seger, hade man gjort sitt i första så hade man vunnit matchen med runt 14-15 mål och det ska man kräva av alla lagen i denna grupp nästan att de ska vinna med mot Kongo.

Som sagt Mail spel så har inte så mycket att skriva då jag är rätt kass på handboll men det ska vara ett bra spel och jag litar helt klart på min kontakt kille här.

Skidskytte

Kina – Norge  1

Polen – Slovenien  1

Odds: 2.78 @Nordicbet

Insats: 2.5/10

Analys: Kina hade ett par åkare igår som gjorde riktigt bra lopp, man hade två åkare topp 10 och sen ytterligare två åkare topp 30 och skulle man kunna uppnå nåt liknande i dag prestations mässigt så kommer man slå Norge utan problem då Norge bara har en åkare av riktigt toppklass och det är Tora Berger.

Polen har tre åkare nuförtiden som kan ta poäng i världscupen när de gör bra lopp, Gwizdon få fortfarande ses som den bästa åkaren men hon börja få motstånd i Polen nu och det är bra så de kan pusha på varandra till framgång. Slovenien har ett par åkare av högklass när de skjuter bra, men det är det lite sisådär med.

Jag hoppas innerligt att Slovenien inleder dagens stafett svagt, skulle man inleda bra så kommer Polen nog få det tufft men jag tro Slovenien få det jobbigt.

Vinnare Storslalom

Didier Cuche 4.50 @Nordicbet

Didier Defago 23.00 @Nordicbet

Insats: 2/10 och 1/10

Analys: Cuche är just nu kung i storslalom och han är favorit och det ska han vara, det ska passa honom bra idag och visst kommer han vara med där uppe och jag tro han kan vinna.

Defago påstår jag vidare att han är en åkare som har fin kapacitet för att nå toppen i storslalom och jag tycker de flesta banonrna ska passa honom och 23ggr hugger jag direkt.

Anja Pärson – Elisabeth Göergl

Mitt tips: Anja Pärson

Odds: 1.85 @Nordicbet

Insats: 5/10

Analys: Anja har bara åkt bättre och bättre och idag tro jag hon har en mkt fin chans på pallen och då slå hon ojämna Göergl alla dagar i veckan.

Benfica – Academica

Mitt tips: 1:a -1.0mål & -2.0mål

Odds: 1.73 @Bet365 & 2.70 @PaddyPower

Insats: 7/10 & 3/10

Analys: Benfica gjorde en mycket bra match under veckan som varit i Europa League och nu måste man ta en seger i ligan för att behålla det lilla försprånget man, man har spelat lite sämre det senaste taget i ligan men det har nog bara varit rena tillfälligheter och nu ta man sig tillbaka på rätt spår.

Man saknar ett par spelare men samtidigt få man tillbaka Luisao i backlinjen och han är ytterst viktig, framåt har man super anfallarana Cardozo och Saviola och därbakom finns Di Maria och Aimar så de har ett riktigt bra lag och hemma är det inte många som ta poäng av dem.

Academica startade säsongen bedrövligt och man sparkade tränaren för ett antal matcher sedan och efter det har man plockat rätt bra med poäng men man har mött rätt klent motstånd.

Man saknar ett par spelare men annars se det bra ut men jag ha svårt att se att de ska kunna ta poäng mot hemmastarka Benfica idag, gör Benfica sitt så vinner man med 2,3 mål och vill de spela ut lite mer så ska man kunna vinna med ännu mer.