Blev bara plus minus noll igår trots att Helena Jonsson satt till 5ggr pengarna, Hauswald förstörde allt då hon missade 3 skott på sista skjutningen.

Nya tag idag.

Vinnare Herrarnas 20km Östersund Skidskytte

Vinnare: Dominik Landertinger 15.00 @Nordicbet  1/10

Ronny Hafsaas 25.00 @Nordicbet  1/10

Analys: Landertinger är inte världens snabbaste åkare på skidorna men han är en rätt bra skytt, förra säsongen hade han flera topp resultat och när han s skytte väl stämmer så är han livsfarlig helst i en sådan tävling som denna då det är 1min tillägg på varje missat skott.

Få han en bra start med en nolla i första skjutningen så kan han vara med och slåss om en seger idag.

Hafsaas är en fanatstisk skid åkare det bevisade han för ett par veckor sedan då han vann herrarnas längdåkning premiär i världscupen hemma i Norge, hans problem är skyttet, men jag har en känsla av att han kanske har tagit med sig de positiva bilderna från längdåkningen då han blev en vinnare och att det kan fortsätta här i skidskyttet nu.

Kan han hålla nere antalet missade skott till 2 missa idag så vinner han då han är så pass mycket snabbare än de andra.

Hur som helst så är 25ggr pengarna ett fint odds och måste provas.

Björndalen – Svendsen

Mitt tips: 2:a

Odds: 2.00 @Nordicbet

Insats: 5/10

Analys: Jag tro absolut inte att Björndalen är i närheten av formen då det är ett OS om ett par månader, Björndalen har de senaste säsongerna inte varit speciellt stark i inledningen och varför skulle han vara det denna säsong, Svendsen däremot var stark i börjn av förra säsongen fram tills han blev sjuk.

Svendsen är för mig kanske Norges bästa skidskytt just nu och jag tro han plocka hem hela världscupen denna säsong och idag borde denna tävlingen passa honom rätt bra då han är en fantastisk skytt.

Att få 2ggr pengarna på att Svendsen vinner över Björndalen är ett riktigt bra odds och jag prova det med medelinsats.