Igår gick inte mycket rätt, båda singeln och dubbeln sprack men jag gräver inte ner mig för det utan det är bara att ta nya tag. Idag har vi ett stort utbud och detta bli mina spel för dagen.

Sundsvall – Almtuna

Mitt tips: 2:a

Odds: 2.40 @Sportingbet

Insats: 6/10

Analys: Rykterna gör gällande att det är spela kris idagens match för Sundsvall då det gå influensa i laget, Djoos har gått ut med att MINST 5 har blivit sjuka i influensan och att man kommer få svårt att få ihop ett lag till matchen.

Obekräftade källor gör gällande att endast 8 forwards och 3 backar är tillgängliga för spel och att man nu har frågat runt i Sundsvall trakten om det finns spelare som kan ställa upp på kort tid, rykterna säger att Kovlands som spela i Div1 har låtit ett ex antal av deras spelare ställa upp i matchen.

Det mesta tyder på att uppgifterna är sanna då det diskuteras på många sidor om just detta, redan innan detta så var man hårt skadedrabbat och hade sjukdomar i truppen men nu är det KRIS och man har frågat Almtuna om man kunde flytta fram matchen till ett annat datum men Almtuna har tvärnekat till detta.

Almtuna besegrade just Sundsvall bara för ett par dagar sedan med 3-1 i en tråkig match och nu har man världens chans att plocka in poäng på Borås som ligger på sista Play Off platsen, och de ska bara besegra ett Sundsvall med en hel hög av medelmåttiga Div1 lirare allt annat är illa.

Jag lirar tvåan på Almtuna till lysande 2.40 som sportingbet erbjuder, oddset kommer rasar senare idag.

Jagielloia – Polonia

Mitt tips: 1:a

Odds: 1.81 @5Dimes

Insats: 5/10

Analys: Jagi startade säsongen på -10 poäng men har nu efter 11 matcher 7p och vid vinst idag så är man över nedflyttningsstrecket, det är till och med så att man gå förbi dagens motståndare om man vinner då man har bättre målskillnad.

Jagi startade säsongen trevande men har nu 1-4-0 på de fem senaste matcherna, man har faktiskt fyra stycken 0-0 matcher på de fem senaste, hemma är man väldigt starka och har raden 4-1-1 och inför dagens match så har man inga skador eller avstängningar så man kan ställa upp med bästa lag.

Polonia är inne i en djup kris, ägaren ville sparka tränaren tidigare i veckan men det gick inte då han inte hittade någon ny tränare, men han har ställt ett ultimatum på tränaren inför denna match, bli det inte vinst så kommer han sparkas och det känns som han bara vill har en ursäkt till att göra sig av med honom nu, spelarna har inte fått någon lön heller senaste tiden då ägaren tycker att de inte har gjort några resultat, sen är det även dålig harmoni i truppen och man har enorma skadeproblem och saknar alla nyckelspelare så gott som.

Försvarsspelet är under all kritik i bortalaget och man spela uselt även offensivt så det är inte mycket som står rätt till för dagen i klubben, man är ett riktigt dåligt bortalag med raden 1-1-4 och en målskillnad på 5-13.

Allt över 1.60 i odds är mer än väl spelbart i denna match som bara ska vinnas av hemmalaget.

Luleå – Rögle 1 1.50

Xerez – Sevilla 2 1.60

Dubbel odds: 2.40 @expekt

Insats: 3/10

Analys: Luleå har fortsatt bra form och nu senast så gjorde man en av säsongens bästa insatser då man bortaslog Timrå med 3-1 och nu ska man bygga vidare på den segern.

Man är som vanligt hemmastarka med fem vinster på sju matcher och idag vänats det storpublik till matchen och det finns knappt några biljetter kvar, sista hemmamatchen innan landslags uppehållet och nu är det bara att ger järnet. Man saknar fortsatt Robin Jonsson och Raffl annars är alla spelklara och Modig fortsätter i målet efter en mycket bra match senast.

Rögle är ett lag i fritt fall och man spela stundtals usel hockey, det anmärkningsvärda är dock att man spela bättre borta än hemma och man är det bästa laget i första och tredje perioderna på bortaplan men detta oroar inte mig.

Rögle har en rad med skador och man ahr inte släppt truppen ännu till dagens match så man ahr nog en del att tänka över, Penker lär står även idag trots en sämre match senast.

Xerez  är en riktigt usel nykomling, man är fullständigt värdelösa i det offensiva spelet och har endast gjort 3 mål framåt på 8 ligamatcher och det är dåligt minst sagt, alla tre målen har dock kommit på hemmaplan men det har varit mot lag i usel form.

Man har en del skador på en redan tunn trupp så det är ett hyfsat svagt Xerez lag som ställs på planen och man kommer få inrikta sig på defensiven.

Sevilla måste vinna denna match för att hänga på Barca och Real i toppen och denna match vinner man 8 av 10 ggr, man spelade i cupen under veckan och fick sig en bra genomkörare, Luis Fabiano var tillbaka då och målade ett par ggr och han kommer starta denna match med Negredo på topp.

Även Sevilla har en del avbräck men man har en bred trupp så det gör inte så mycket för dem.

Här tro jag Sevilla ta en säker seger och jag spela dubbeln med 3 units och hoppas på det bästa.