Gårdagen slutade med vinst då Newcastle gjorde sin plikt mot skadedrabbade Sheffield U, idag har vi ett rätt tråkigt utbud men har hittat ett par matcher som känns vettiga.

Dubbel

Falun – Bollnäs 1 (+4.5mål)  1.70

Toronto – Tampa Bay 1  2.30

Dubbel odds: 3.91 @expekt

Insats: 2/10

Analys: Falun är nykomlingar i elitserien efter att har gått upp förra säsongen från Allsvenskan och man inledde säsongen med en bortaförlust mot Kungälv med 1-3, man gjorde en riktigt bra första halvlek men hade svårt att sätta dit bollen i mål, det har varit ett stort bekymmer just målgörandet.

Man har ingen naturlig målskytt i laget som kommer ösa in mål utan man kommer nog fördela upp det rätt jämnt. Man är rätt stabila i sin defensiv.

Jag tro inte Falun är så värdelösa denna säsong så att man är helt utan chans på hemmaplan, man bruka vara ett erkänt skickligt lag hemma på Lugnets is stadion. Man har ett ungt och orutinerat lag som kommer spela mycket på inspiration i inledningen av serien.

Bollnäs har storsatsat denna säsong med spelare som Törnberg och Hellmyrs sen har man plockat in en duktig finländare vid namn Liukkonen, man är en dimension bättre i år än tidigare.

Man har slutat nia i serien de senaste två säsongerna och i år är det tänkt att man ska hamnar på den övre halvan av tabellen och det har man kapacitet till om man få allt att fungera, man måste bli av med bortaspöket för bortaspelet har varit uselt de senaste säsongerna.

Man vann sin premiär mot fjolårets skrällag Sirius med 6-3. Man gjorde en mycket bra match då.

Jag tro helt klart att Falun har chansen att fixa hcp linan i denna matchen och förlora denna matchen med MAX 4 mål.

Toronto har verkligen spottat upp sig efter den katastrofala starten på säsongen man har nu fyra matcher i rad med poäng i, tre av dem har man förlorat efter sudden eller straffar och en vann man vid FT, man spela just nu en väldigt bra offensiv hockey, man har fått bättre koll på defensiven också, BoxPlay spelet som var ett enormt problem innan har sätt allt bättre ut de senaste matcherna med.

Toskala stodd senast och han skämde ut sig så han slängde in en puck som gjorde att Montreal fick det mentala övertaget i matchen men Toronto vissade karaktär på slutet och fick in ett par puckar på slutet.

Gustavsson kommer säkerligen står inatt då han är NR1 i Toronto nu och sen ryktas det om att KESSEL gör debut inatt för Toronto efter skada och det skulle nog ger laget ännu mer motivation till denna match.

Tampa Bay spelade så sent som igår kväll mot Philly och man hade inget att hämta förlust med 2-6 och uselt målvaktsspel, Tampa har det tungt på resande fot, utanför Florida så ta man inte många poäng och de kommer få det enormt tufft inatt med då de möter ett Toronto på uppgående.

Spela Toronto till ett riktigt bra odds enligt.

Dubbeln känns riktigt bra och jag prova den med ett par units.

TuTo - Finland U20

Mitt tips: 2:a

Odds: 2.00 @Globet

Insats: 3/10

Analys: Detta är en träningsamatch mellan TuTo som spela i andraligan i finland och Finlands U20 landslag som ska till Ryssland och spela en turnering i St Petersburg om några dagar.

Det är första gången denna säsong som man samla de bästa U20 spelarna i Finland och man har inte mindre än 10 spelare från den gögsta ligan med i denna matchen och man har framstående spelare som Mikael Granlund från HiFK med i laget och han är en väldigt bra spelare i högsta ligan i Finland, Joonas Kuusela från Pelicans, Joonas Donskoi Kärpät, Teemu Hartikainen från KalPa och Joonas Rask Tampere bl.a, man har ett extremt skickligt lag på pappret.

Man ska nu möta ett lag som ligger 5a i andra serien, frågan är hur stort allvar TuTo ta denna match på, även om man ta den seriöst så ska Finland U20 har en toppchans på vinsten.

Finland U20 har ladrig vunnit en match i Turku och det vill man nog ändra på och en seger idag skulle ger fint självförtroende innan resan till Ryssland där man ska möta Ryssland, Sverige och Tjeckien.

Jag lägger 3 Units på Finlands U20 lag, fanns högre odds innan med 2ggr pengarna duger åt mig.