Det blev lite plus igår ialla fall och det var riktigt skönt så man kunde få tillbaka lite av självförtroendet, Mjällby vann matchen med 1-0 efter att Eken satt en frispark, sen drabbades man av en horribel utv på Robledo, men trots det så höll man undan till seger och IFK Norrköping uppträde oehört uddlöst framåt.

Sporting – Twente

Mitt tips: 1

Insats: 5/10

Motivering:

Då var det åter dags för CL kval och idag ta sig Sporting an Twente på hemmaplan, Sporting har inte imponerat under försäsongen där man endast har tagit en vinst och det var i första matchen efter det så har det blivit förluster och försvaret har läckt och tränaren har gått ut i portugisisk press och kapat försvarsspelet.

Idag är det tänkt att man ska besegra ett Twente som gör debut i CL sammanhang.

Sporting saknar ett par spelare till matchen och har ett par frågetecken dessutom, Paulo Bento och Marat Izmailov kommer saknas sen är det osäkert om Moutinho och Veloso spela, gör man det så lär båda spelarna bli kvar resten av säsongen men spela de ej så kommer spekulationen om att de ska säljas öka, men jag tror inte tränaren har nån tanke på att inte spela dem, man bruka ställa upp med bästa möjliga lag i CL kval då det är stora pengar på spel.

Twente gör som sagt debut i CL och man kunde ju önskat sig lättare motstånd, Twente har blivit av med flera av sina bättre spelare då de ej har råd att behålla dem när det kommer bra bud.

Man har ersatt dessa spelare med yngre förmågor och jag har svårt att se att Twente ska göra om förra årets bedrift i ligaspelet och det borde innebära att de bli ett hyfsat lätt byte för Sporting.

Twente försöker alltid spela en offensiv och vacker fotboll med en stabil defensiv, men att de ska spela offensivt idag har jag svårt att se framför mig då Sporting är ett utpräglat hemmalag ute i Europa.

Jag tror hemmalaget vinner denna på pappret lätta match, allt från 1.55 och uppåt är mer än väl spelvärt.