Gårdagen slutade med lite plus efter att Udinese gjort sitt mot svaga Roma medans Calgary förlorade mot Clorado trots ledning med 2-0 efter 1min och 10sek.

Idag har vi ett tråkigt utbud men trots det så lira vi ett par spel.

 

Rögle – Linköping

Mitt tips: 2:a

Odds: 2.06 @Pinnacle

Insats: 4/10

Analys: Rögle är just nu inne i en rejäl svacka, man har fyra raka förluster och spelet se inte allt för bra ut sen är man också ett väldigt svagt hemmalag. Idag ta man emot pånyttfödda LHC och lättare match hade man kunnat fått.

Rögle var helt utskåpade senast mot HV fram till 1-5 sen slog Hv av på takten och Rögle fick in ett par puckar på slutet och det blev 3-5 som slutresultat. Hemma spela men relativt defensivt denna säsong liknande spel som man har på bortaplan och det verka inte vara rätt medicin.

Inför kvällens match så saknar Rögle fyra spelare och det är Demén-Willaume (skadad), Scandella (skadad), Brendheden (skadad), Alcén (skadad). Ganska tunga avbräck och sen svajande målvaktsspel till det så komemr det bli en jobbig kväll för Rögle.

LHC fick plötsligt allt att stämma senast hemma mot SSK 8-1 blev resultatet och lysande spel långa stunder, mycket av detta kan nog tillskrivas de båda tjeckerna, de gjorde sina första matcher för LHC denna säsong och var lysande.

Jag hoppas man ta med sig självförtroendet från den matchen till dagens match så ska nog detta kunna sluta på ett bra sätt, det enda som oroa mig är att man vila Norrena ikväll och låter Christian Engstrand få chansen.

Allt över 1.90 är spelbart på LHC så jag lägger 4 Units på bortalaget och hoppas de fortsätter spela bra ikväll.

Frölunda – Modo  1:a  1.55

St.Louis – Phoenix  1:a  2.25

Dubbel odds:3.49 @expekt

Insats: 3/10

Analys: Frölunda är en jättebesvikelser än så länge, man ligger på en svag 8e plats i tabellen och det är inte godkänt. Man gjorde en rätt ok match senast borta mot FBK 1-1 trots en mängd med skador.

Efter fyra raka bortamatcher så är man åter på hemmamark och man vill nog visa hemmapubliken att man är ett bra lag och idag har man chansen då man ta sig an krislaget Modo.

Frölunda saknar åter igen en drös med spelare men senast mot FBK visade man att man klara sig utan en del spelare och då borde man kunna klara det mot svaga Modo också.

Modo tog en turlig två poängare senast hemma mot Timrå efter en väldigt sen kvittering och sen avgjorde man i förlägningen.

Modo har inga linjer i sitt spel och det gör att man ligger där man ligger och riskera att bli ett bottengäng resten av säsongen, man har en del skador i laget och det påverka naturligtvis men man kan inte skylla på det.

Spela etta på Frölunda här då de spela hemma igen efter fyra raka bortamatcher.

St Louis gjorde en väldigt stabil match under gårdagens natt då man bortabesegrade Carolina med enkla 5-2. Annars så har man spelat väldigt ojämt denna säsong vinner varannan match så gott som men tro de har en toppchans att ändra på det inatt då man ta emot Phoenix som spela väldigt mycket matcher just nu och jag tro de börja sätta sig på spelarna.

St Louis har en enorm kapacitet i laget och när det stämmer för dem så kan man slå vartenda lag i NHL.

Phoenix matchas hårt just nu och under natten som var så gjorde man en kanon insats då man besegrade hemmastarka Columbus med solklara 4-1, men att de ska göra två super insatser efter varanda är svårt att tänka sig.

Phoenix har haft det svårt emot St Louis på bortaplan den senaste tiden och jag hoppas det fortsätte på den vägen så jag få in denna match då jag spela ettan till ett kanonodds.