Efter att har varit ganska bedrövad efter Lördagens sjuka resultat så är jag nu tillbaka besluten att komma på rätt spår igen och det gör man troligen på bästa sett genom att spela på det enda lag som är pålitligt denna säsong här i SVERIGE.

 

Mjällby AIF – IFK Norrköping

Mitt tips: 1:a & -1.0 mål

Insats: 7/10 & 3/10

Motivering:

Mjällby vann senast mot IFK Norrköping på bortaplan med 1-0 efter en ganska medioker insats, eller rättare sagt rent ut av bedrövlig insats, men man är starka som bara den trots det så plocka man tre nya friska poäng med sig hem och har nu ett järngrepp om förstaplatsen.

Till dagens match så kommer båda de ordinarie innemittfältarna Osiako och Nilsson tillbaka och de ta plats såklart i startelvan sen är det lite oklart i om Jukka Santala är spelklar eller inte, men han kommer börja på bänken om han är tillgänglig men detta är en stjärnspelare man ersatt KUNG Erton med, han kommer lyfta MAIF minst en klass om han nu bara håller sig skadefri.

Mjällby har inga nya skador eller avstängningar så man kommer mönstra starkast tänkbara lag och detta är nästintill en säker startelva trots att den inte är släppt, Asper, Ivanovski, Robledo, Rosengren, Cederberg, Svensson, Nilsson, Osiako, Nicklasson, Eken och Berner.

Det är den mest tänkbara startelva jag kan komma fram till och äntligen har de en chans att bänka Emanuel Svensson som inte ska vara en startman.

Senast hade man fokus på försvarsspelet och det gick bra men idag kommer man vara betydligt mer offensivt och man kommer vara det spelförande laget större delen av matchen och det bruka innebära lite drygt 3 mål per match då och det skulle inte förvånar mig om man gör nåt liknande idag.

Norrköping åke ner till dagens match med en förlust i ryggen och den var extra tung då man var det bättre laget, men man hade svårt att skapar de riktigt farliga chanserna men när man väl fick dem så missade man. Norrköping ligger riktigt risigt till i tabellen och det kan betyda att spelet kan komma att låsa sig.

Till denna match så saknar man lagkaptenen Arvhage pågrund sjukdom och nu blev nog de flesta Peking fans glada då han är ruskigt ifrågasatt av fansen, sen saknar man även avstängde Samuelsson och även här verka de flesta Peking fans vara glada över att slippa se i matchen.

Burkhardt gå in i startelvan efter ett mycket bra inhopp senast, detta är en klasspelare i superettan så här gäller det att MAIF försvaret har koll men det klara de nog.

Norrköping är bättre än vad tabellen säger men MAIF är överlägsna i Superettan och det tror jag kommer innebära tre nya fräscha poäng till Blekingelaget, de är starka hemma, ordinarie trupp att mönstra och ett försvarsspel som håller hög Allsvensk klass sen har man heta Anfallare i laget, trots att Erton ej finns i laget längre.

Väntas även storpublik till Strandvallen ikväll ska vi säga runt 4-5000.

Prova både rak och hcp spel på hemmalaget som så många gånger förr denna säsong.